• Publicat:
Știri

Șoferii care își pun în geam afișe cu ”De vânzare” riscă amenzi drastice. Motivul invocat de autorități

Șoferii care își pun în geam afișe cu ”De vânzare” riscă amenzi drastice. Motivul invocat de autorități
De când ridicarea mașinilor parcate neregulamentar a fost interzisă în Capitală, primarii de sector au la îndemână altă soluție pentru a strânge bani la buget, scrie stirileprotv.ro.

Astfel, șoferii care au afișe de vânzare postate în geamurile mașinilor parcate pe stradă sau pe trotuare pot fi amendați. Asta pentru că cei care vor să își vândă mașinile nu au voie să le parcheze pe spațiul public, ci doar în târgurile auto sau în parcări plătite.
 
Șoferii care nu au locuri de parcare, dar își lasă mașinile pe domeniul public și au în geam afișe de vânzare vor fi amendați de Poliția Locală. Hotărârea a fost dată de consiliile locale din mai multe primării de sector din Capitală.
 
Modelul Bucureștiului a fost urmat și de mai multe primării din țara, care au adoptat aceeași decizie. Mașinile cu anunțuri de vânzare în geam sunt fotografiate, ca probă, iar șoferul găsește o somație în parbriz. Dacă ia mașina de acolo în 24 de ore sau scoate afișul, scapă de amendă. Altfel, va trebui să plătească între 500 și 1000 de lei. Unii consideră acesta măsură abuzivă, alții sunt de acord cu ea.
 
„E ilegală treaba asta, ce înseamnă asta? Am dreptul să parchez orunde vreau eu pe domeniul public și să pun ce vreau eu pe ea. Mai ales că nu e pe exterior e în interiorul mașinii”, se plânge un șofer. „Nu sunt de acord cu tâmpeniile astea. Să o vândă acolo la târgul de mașini, nu pe stradă, e urât”, contraatacă un pieton.
 
Unii șoferi au încercat să scape de amenzi scoțând numerele de înmatriculare, însă unele mașini au seria trecută pe parbriz, așa că proprietarii pot fi identificați.
 
În ultima luna, Primăria Sectorului 6 a strâns la buget din aceste amenzi 8.500 de lei, iar aproape 200 de șoferi au fost somați să își dea jos afișele de pe mașini, scrie stirileprotv.ro.

Inchide