Șoferul ambulanței prins de polițiști băut la volan în urma unui accident și-a reluat activitatea după ce alcoolemia constatată de polițiști a „dispărut”

Șoferul ambulanței prins de polițiști băut la volan în urma unui accident și-a reluat activitatea după ce alcoolemia constatată de polițiști a dispărut
Publicat: 09/08/2012, 22:36
Actualizat: 15/02/2016, 21:20

Șoferul ambulanței din Vaslui implicată, în urmă cu aproape o lună, într-un accident cu două victime, și-a reluat activitatea, după ce analizele de laborator au evidențiat o alcoolemie zero în sânge la momentul accidentului, deși aparatul etilotest indicase 0,09 la mie alcool pur în aerul expirat.

Conducerea Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui a anunțat, joi, că șoferul de ambulanță suspendat din activitate pe 15 iulie după ce a fost depistat băut la volan cu aparatul etilotest în urma accidentului din județul Prahova a fost reprimit în activitate și va merge inclusiv la urgențe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia vine în urma comunicării de către Poliția Prahova, județul unde a avut loc accidentul, a faptului că alcoolemia depistată în sânge pe baza analizelor de laborator a fost zero, ceea ce-l absolvă de orice vină în producerea accidentului.

„Ambulanțierul în cauză și-a reluat activitatea și a intrat în graficul normal de lucru, ca toți ceilalți angajați. Practic, prin comunicarea rezultatului la alcoolemie de către Poliția Prahova, am închis și ancheta noastră internă, având în vedere că i s-a demonstrat nevinovăția. De aceea, șoferul de ambulanță își va primi și drepturile salariale aferente perioadei în care a fost suspendat din activitate”, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Două persoane au fost rănite, pe 15 iulie, într-un accident rutier produs în județul Prahova, în care au fost implicate un autoturism, o ambulanță și un TIR, polițiștii stabilind că șoferul autosanitarei avea o alcoolemie de 0,09 la mie.

Potrivit datelor furnizate de Poliția Prahova, accidentul a avut loc pe drumul național 72, în localitatea Brătășanca, din județul Prahova.

În urma primelor verificări polițiștii au stabilit că un autoturism care a vrut că vireze la stânga a lovit o ambulanță care circula regulamentar, în urma impactului autosanitara fiind proiectată într-un TIR care era oprit la indicatorul „Stop”, pentru a da prioritate.

În urma accidentului, două persoane au fost rănite ușor, una dintre ele fiind pasager în ambulanță.

În urma testării cu aparatul etilotest s-a stabilit că șoferul ambulanței, angajat al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, avea o alcoolemie de 0,09 la mie.

Conform procedurilor legale în cazul accidentelor cu victime, toți șoferii implicați au fost duși la spital, unde li s-au prelevat probe biologice, și urma să fie stabilită alcoolemia din sânge.

Ambulanța transporta un adolescent de 16 ani cu dizabilități de la Vaslui la Spitalul Gura Ocniței din județul Dâmbovița.

În autosanitară se mai afla o soră a adolescentului, o fată de 14 ani, și mama acestuia.

Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui a demarat în aceeași zi o anchetă care l-a vizat pe șoferul ambulanței, într-o primă fază fiind luată măsura suspendării acestuia din activitate.

„Șoferul de pe ambulanță nu va mai avea dreptul de muncă până când nu vom primi rezultatul final al anchetei declanșate de Poliția Prahova. Dacă se va dovedi că angajatul în cauză a consumat băuturi alcoolice, atunci va fi destituit din activitate. Ulterior, SAJ Vaslui va recupera pagubele produse la ambulanță”, a declarat la scurt timp de la producerea accidentului directorul medical al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.

Potrivit sursei citate, șoferul, care lucra de 20 de ani în cadrul SAJ Vaslui, ar fi consunat băuturi alcoolice în seara de dinainte de a pleca în cursă, până în jurul orei 23.00. Șoferul a plecat cu ambulanța din Vaslui în jurul orei patru dimineața, iar accindetul a avit loc în jurul orei 10.00.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică