Sondajul care arată cât de apeciat era în sectorul 2 primarul arestat Onțanu

Sondajul care arată cât de apeciat era în sectorul 2 primarul arestat Onțanu
Publicat: 30/03/2016, 20:59

Peste 50% din cei chestionați în cercetarea Sociopol declară că au încredere în Robert Negoiță, care este urmat de Cristian Popescu Piedone (48%), de Andrei Chiliman (45%), Neculai Onțanu (42%) și Marian Vanghelie (31%).

Ultimul loc îi revine primarului sectorului 6, Rareș Mănescu, cu doar 8% cotă de încredere.

Când sunt întrebați cât de mulțumiți sunt de activitatea primarului de sector, 70% dintre locuitorii sectorului 3 se declară mulțumiți de activitatea lui Robert Negoiță la primărie. În continuarea ierarhiei, 64% din cei din sectorul 2 consideră că Onțanu a făcut o treabă bună, 54% din cei din sectorul 1 sunt mulțumiți de activitatea lui Andrei Chilman, iar 40% din locuitorii din sectorul 4 sunt mulțumiți de Cristian Popescu Piedone.

Pe de altă parte, în sectorul 5 Marian Vanghelie adună doar 17% cetățeni mulțumiți de activitatea sa, în timp ce în sectorul 6 Rareș Mănescu doar 13%.

Cercetarea sociologică mai arată că doar aproximativ o treime din bucureșteni cred că, per ansamblu, Capitala se îndreaptă către o direcție bună.

Locuitorii din sectorul 1 (55%) și sectorul 3 (58%) cred în majoritate că lucrurile merg în direcția bună în sectorul lor. La polul opus se situează cetățenii din sectorul 5, care consideră că acesta se îndreaptă către mai bine doar în proporție de 13%.

În ceea ce privește felul în care bucureștenii consideră că s-au schimbat lucrurile la ei în sectorîn ultimii patru ani, cetățenii sectoarelor 1 și 3 consideră, în proporții asemănătoare, de aproximativ două treimi (68%, respectiv 66%), că lucrurile s-au schimbat în bine, notează Sociopol.

Urmează locuitorii sectoarelor 2 și 4 cu procente de în jur de 50% evaluări pozitive. Dimpotrivă, în cazul celor din sectoarele 5 și 6, doar un sfert din ei prezintă evaluări pozitive ale evoluției în timp (23%, respectiv 28%).

La capitolul mândrie locală, un procent mare – aproape două treimi din bucureșteni (60%) – se arată mândri că sunt locuitori ai celui mai mare oraș din țară, arată Sociopol.

Procentele variază însă semnificativ la mândria de a locui într-un sector anume. Și de data aceasta sectoarele 1 și 3 se află pe primele poziții. Majorități semnificative, 81%, respectiv 78% dintre persoanele chestionate se declară mândre că locuiesc în sectoarele respective.

Urmează locuitorii din sectorul 2, cu 68%, în timp ce un procent egal de bucureșteni din sectoarele 4 și 6 s-au declarat mândri că locuiesc acolo, 59%.

În schimb, doar în sectorul 5 există un nivel de mândrie locală mai scăzut de jumătate: 45%.

Sondajul Sociopol a fost realizat în luna martie 2016 (10-20 martie), pe 6 eșantioane distincte de câte 700 de persoane din fiecare sector al Capitalei, rezultând astfel o cercetare pe un eșantion de 4,200 de persoane.

Rezultatele sunt reprezentative pentru populația adultă neinstituționalizată a fiecărui sector în parte, cu o marjă de eroare de +/- 3.8%, la un nivel de certitudine de 95%.

Magistrații de la Curtea de Apel București au dispus, vineri, arestarea preventivă a lui Neculai Onțanu pentru 30 de zile, fiind acuzat de luare de mită. Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost trimis în judecată de DNA în 7 iulie 2015, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani, unele fapte fiind săvârșite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte, în timp ce Cristian Popescu Piedone este cercetat pentru abuz în serviciu și fals intelectual, într-un dosar dechis după incendiul din 30 octombrie din clubul Colectiv, în care și-au pierdut viața 64 de persoane. De asemenea, Andrei Chiliman, primarul suspendat al Sectorului 1, este vizat de două dosare de corupție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Ce înseamnă boală transmisă prin aer? OMS și 500 de experți au căzut în sfârșit...