• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Soprana Angela Gheorghiu o critică pe Gabriela Firea

Soprana Angela Gheorghiu o critică pe Gabriela Firea
Soprana Angela Gheorghiu o critică pe Gabriela Firea

Soprana Angela Gheorghiu s-a declarat deziluzionată de faptul că primarul Gabriela Firea continuă să se folosească de numele unor personalități și a povestit că anul trecut, a refuzat cheia și cetățenia de onoare a Capitalei, după ce a simțit că munca și imaginea sa vor fi instrumentalizate în alte scopuri.

„Sunt profund deziluzionată, stimată doamnă primar al orașului București, pentru că ați continuat să vă folosiți de numele unor mari personalități, oferindu-le cheia și cetățenia de onoare a Bucureștiului. Având o cariera mondială din anul 1990 până astăzi, sunt și eu un exemplu pentru elita și intelectualii din România ce nu se lasă instrumentalizați de dumneavoastră; da, țin să subliniez că AM REFUZAT cheia și cetățenia de onoare a orașului București în septembrie 2017 cu ocazia concertului meu, oferit de către primăria orașului București publicului din România. Am refuzat aceste onoruri și pe data de 1 decembrie 2017, cu ocazia Zilei Naționale a României. V-am trimis chiar atunci, pe 1 decembrie 2017, un e-mail cu o scuză, crezând sincer că va urma să îmi oferiți aceste distincții doar pentru ceea ce reprezint în lumea artei internaționale și nu pentru a vă putea folosi de numele meu pentru IMAGINEA POLITICĂ a domniei voastre. Am simțit atunci că munca și notorietatea mea vor fi instrumentalizate de către dumneavoastră și de aceea am refuzat”, a scris Angela Gheorghiu pe Facebook.

Angela Gheorghiu a mai spus că, după incident, a aflat cum alte șase personalități au primit distincțiile chiar în ziua respectivă și i-a invitat pe politicieni să nu se mai asocieze cu succesul altor personalități românești pentru că nu este „ELEGANT”.

„Apoi am aflat că în aceeași zi de 1 decembrie ați oferit cheia și cetățenia de onoare a Bucureștiului acelor șase personalități românești, care v-au răspuns afirmativ, ca la comandă. Ce au simțit oare acele 6 personalități, care au fost invitate în aceeași zi, în dimineața zilei de 1 decembrie, pentru a fi onorate, pe fugă, în locul meu, în ciuda lungilor cariere ce le-au avut, nu știu. Mi-am dorit întotdeauna și încă îmi doresc ca aceste onoruri primite din partea țării mele să îmi fie oferite numai și numai pentru munca mea și pentru dăruirea mea întru artă, pentru cariera ce am avut-o pe întreg mapamondul de 28 de ani. Există multe metode de a onora un artist. Invit pe toți politicienii români să se poarte cuviincios și să nu se mai servească niciodată pentru interesele lor mărunte politice de marile personalități din România ce obțin mari succese și victorii! NU ESTE ELEGANT ca un om politic să se servească în mod public de talentul, succesul și mai ales de munca unei personalități artistice mondiale. Țin foarte mult să vă asigur că există și oameni care țin la demnitatea și la munca lor, dând dovadă de o coloană vertebrală solidă și care sunt extremi de atenți la imaginea, asocierea și onorabilitatea muncii lor. Recomand fiecărei personalități în România ca în viitor să cumpănească foarte bine înainte de a accepta o astfel de recunoaștere”, a încheiat Angela Gheorghiu.

Iată momentul din 11 iunie 2018, de pe Arena Națională, când mii de oameni au huiduit-o pe Gabriela Firea, nemuțumiți că încearcă să profite de succesul unei mare sportive pentru a-și spori capitalul de imagine:

 

Inchide