Sora Aurei Ion, una dintre victimele accidentului aviatic din Apuseni, rupe tăcerea: Îmi cer iertare că nu am reușit să înving sistemul corupt din România

Sora Aurei Ion, una dintre victimele accidentului aviatic din Apuseni, rupe tăcerea: Îmi cer iertare că nu am reușit să înving sistemul corupt din România
Publicat: 29/07/2019, 12:06

„Domnule Cumpănașu, iÌ‚mi cer iertare pentru că nu am reușit să iÌ‚nving sistemul corupt din RomaÌ‚nia! La data de 20 ianuarie 2014 sora mea, Aura Ion, murea iÌ‚nghețată, după ce aeronava cu care se deplasa s-a prăbușit iÌ‚n Munții Apuseni. Autoritățile nu i-au localizat: STS-112, Romatsa, SRI. MApN-ul nu au vrut să ridice pentru misiune elicopterul Puma Socat. Am avut aceeași reacție pe care o aveți dumneavoastră acum: cine este vinovat să plătească!”, își începe Marian Ciucă scrisoarea transmisă public unchiului Alexandrei, Alexandru Cumpănașu, și familiei fetei, care a sunat de trei ori la 112, dar nu a fost salvată.

Mariana Ciucă spune că s-au distrus și falsificat probe în dosarul accidentului aviatic, din Apuseni, când, la fel ca și în cazul Alexandrei, STS nu a reușit localizarea.

„M-am implicat iÌ‚n dosarul anchetei penale, dar procurorii militari au iÌ‚nceput să distrugă și să falsifice probe din dosar, au refuzat să administreze probe relevante solicitate – de exemplu expertiza pentru localizare STS, iar acolo unde nu au avut ce să facă au interpretat după bunul plac. IÌ‚n final, pentru STS-112, SRI, Smurd și MApN au emis o soluție de clasare deși toate aspectele invocate de noi se iÌ‚ncadrează la siguranța națională a RomaÌ‚niei. Concluzia: Romania este condusă de un grup mafiot”, spune sora Aurei Ion.

Mariana Ciucă spune, în scrisoarea sa, că zeci de persoane i-au oferit ajutor, dar în final a rămas singură, abandonată de toți cei în care a avut încredere și care ar fi trebuit să facă lumină în cazul Aurei Ion și a lui Adrian Iovan, care au murit înghețați așteptând să fie salvați după accidentul aviatic din Apuseni.

„Urmă̆rile: am rămas singură iÌ‚n lupta mea cu sistemul corupt, eu iÌ‚mpreună cu familia și cu avocata noastră (..) am fost denigrată eu și familia mea; a fost denigrată și pătată memoria Aurei despre care s-au făcut afirmații mincinoase (…) Iată, pe scurt, o parte din repercusiunile faptului că mi-am permis să iÌ‚mi cer drepturile și să cer sancționarea celor răspunzători de moartea surorii mele”, scrie sora Aurei Ion.

Femeia spune că va continua lupta chiar dacă va fi „singură ca și până acum”.

„Voi continua această luptă, voi duce la bun sfaÌ‚rșit ceea ce am iÌ‚nceput! Chiar dacă mă vor arăta cu degetul, iÌ‚ntrebaÌ‚ndu-mă ce mai vreau, chiar dacă voi fi singură ca și paÌ‚nă acum. Da, am fost acuzată că vreau bani. Nu, nu vreau bani! Am luptat pentru ca să nu se repete. Din păcate, s-a repetat! IÌ‚mi cer iertare Alexandrei și familiei ei pentru că nu am reușit să atrag răspunderea celor ce se fac vinovați de intervenția din Apuseni! Dacă reușeam, astăzi, cu siguranță autoritățile statului ar fi acționat prompt. IÌ‚mi cer iertare!”, mai scrie sora Aurei Ion.

Alexandra, fata de 15 ani din Olt, dispărută miercuri, a reușit să sune la 112 de trei ori, în cursul zilei de joi, și să ofere detalii cu privire la locul unde este sechestrată și cu privire la agresor. Cu toate acestea, Poliția a transmis că STS a dat trei locații greșite, iar pentru a patra a fost cerut mandat de percheziție noaptea la 3 și s-a acționat abia la 6 dimineața.

STS a transmis vineri, la ore bune de la solicitările presei, că: „STS nu identifică locul telefonului și nici celula operatorului de telefonie prin care se efectuează apelul. Toate aceste informații sunt furnizate de către furnizorul rețelei publice mobile de telefonie la inițierea apelului, sub forma unor sectoare de cerc și sunt disponibile la nivelul operatorilor și dispecerilor implicați în gestionarea cazului”.

Acesta este al doilea caz, după accidentul aviatic din Apuseni, în care STS este acuzat că nu a oferit date concrete pentru salvarea victimelor. În Apuseni, în 2014, și-au pierdut viața Aura Ion și Adrian Iovan, după ce au supraviețuit prăbușirii avionului, dar au înghețați nefiind localizați la timp de către STS.

La acea vreme unul dintre motivele invocate a fost faptul că zona era greu accesibilă și accidentul s-a petrecut în munți. De această dată, tragedia a avut loc într-un oraș, iar casa era la drumul european 70.

Situația va fi discutată în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării de marți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață