Sorin Ovidiu Vîntu, adus la Parchet. Omul de afaceri, prins cu acte false din Republica Moldova

Publicat: 23/01/2014, 17:33
Actualizat: 06/09/2019, 14:20

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus joi dimineața, la Parchetul General, după ce s-a descoperit că pe numele său au fost emise acte de identitate moldovenești false. Vineri, Sorin Ovidiu Vîntu are termen final la Înanta Curte de Casație și Justiție în dosarul fugii din țară a lui Nicolae Popa, dosar în care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

Parchetul General arată într-un comunicat că Vîntu, ajutat de alte persoane, ar fi folosit documente de identitate falsificate pentru a obține buletin și pașaport de la autoritățile din Republica Moldova, documente care aveau fotografia acestuia și datele unei persoane fictive. Vîntu avea poza sa aplicată pe cele două documente, pe care apărea însă numele unui presupus cetățean molodovean.

„Secția de urmărire penală și criminalistică s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe numele unui cetățean moldovean, autoritățile din Republica Moldova au eliberat un buletin de identitate și un pașaport pe care sunt aplicate fotografii care nu aparțineau acestuia. Imaginea existentă în cadrul fișei personale a cetățeanului moldovean a fost înaintată autorităților române care au constat că, după anumite elemente, aceasta corespunde înfățișării cetățeanului român VÎNTU SORIN OVIDIU. Ca urmare a verificărilor efectuate de către autoritățile române, s-a stabilit în mod cert, prin intermediul unei constatări tehnico-științifice, că fotografia din fișa personală a cetățeanului moldovean îl reprezintă pe Vîntu Sorin Ovidiu”, spun procurorii de la Parchetul General.

La ieșirea de la audieri, Vîntu a declarat că este vorba despre un act de identitate emis în 2003, iar fotografia ar fi una „pe care o găsiți pe toate siteurile”.

„Nu este vorba despre niciun document falsificat, niciun pașaport falsificat. Este vorba despre un buletin de identitate moldovenesc, pe care s-a aplicat poza mea. Lucrurile sunt clare pentru procurori, dar ei trebuie să verifice lucrurile până la capăt”, a mai spus Vîntu.

La intrarea în sediul Parchetul General, omul de afaceri a declarat: „Este o aberație. Mă cunoaște o țară întreagă. E cineva din România care nu știe cine sunt, cum mă cheamă?”.

Vîntu nu avea interdicția să părăsească țara.

Vineri 24 ianuarie, Curtea Supremă urmează să judece ultimul termen în dosarul în care Vîntu este acuzat de favorizarea lui Nicolea Popa. În acest dosar, în 2013 Vântu a fost condamnat de Curtea de Apel București la doi ani de închisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Popa. Curtea de Apel a menținut sentința dată de Tribunalul București. Pe fond, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru favorizarea infractorului, de către magistrații Tribunalului București. Sentința de astăzi nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Vîntu a fost găsit vinovat pentru că i-a trimis bani și l-a sprijinit pe Nicolae Popa, fostul șef al Gelsor și SOV Invest, firmele prin care Vîntu a delapidat FNI. Vîntu l-a ajutat pe Popa în timp ce acesta se ascundea în Indonezia, fiind condamnat la 15 ani de închisoare.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună....