Soția unui preot paroh din Iași a murit din cauza infecției cu SARS-CoV-2. Femeia era asistentă medicală și nu avea comorbidități. Medic: De ce vă mirați?

Soția unui preot paroh din Iași a murit din cauza infecției cu SARS-CoV-2. Femeia era asistentă medicală și nu avea comorbidități. Medic: De ce vă mirați?
Soția unui preot paroh din Iași a murit din cauza infecției cu SARS-CoV-2
Publicat: 24/09/2020, 12:52
Actualizat: 06/04/2021, 15:47

O asistentă medicală din județul Iași, care trata copii infectați cu SARS-CoV-2, a murit la câteva zile după ce a fost testată pozitiv pentru coronavirus. Femeia de 54 de ani nu avea comorbidități, dar managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași spune că nu est eun lucru nemaipomenit, pentur că oricine poat emuri din cauza virusului.

Femeia era soția preotului Petru Marciuc din comuna ieșeană Mogoșești ți asistentă medicală la Centrul de Servicii Sociale C. A Rosetti din Iaşi. A luat infecția d ela locul d emuncă, după ce un ajutor de bucătar a venit la serviciu bolnav de Covid-19. Daniela Marciuc a mers la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, prezentând simptome specifice infectării cu noul coronavirus, iar în scurt timp starea ei de sănătate s-a deteriorat, potrivit BZI.

„A ajuns la spitalul „Sfântul Spiridon” la ora 22:00. A stat până a doua zi la ora 14:00 pe un scaun, să aștepte rezultatul. Nu a primit nimic. M-a sunat și mi-a spus că moare acolo de foame, de sete… A plecat acasă. Seara, pe la ora 20:00 a venit rezultatul. A fost pozitiv. Și-a făcut bagajele, a plecat cu Salvarea către Spitalul de Boli Infecțioase și nu s-a mai întors”, povesteşte preotul Petru Marciuc.

Pentru că starea de sănătate a femeii se agravase, aceasta a fost transferată le secția de Terapie Intensivă.

„La ATI e mai rău ca la pușcărie”

„Am fost sunat cât soția a fost la ATI între orele 14:00 și 15:00, în fiecare zi, și mi s-au spus lucruri. Bănuiesc că la toată lumea spun la fel cei de la spital. La ATI e mai rău ca la pușcărie. Nu știi ce e acolo. A intrat pacientul și nu îl mai vezi”, a mai precizat preotul, conform BZI.

Din păcate medicii nu au mai putut face nimic, pentur că oragnele femeii au cedat. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase, prof. dr. Carmen Dorobăț a declarat că nu este nimic surprinzător în faptul că o persoană fără comorbidități a fost ucisă d ecoronavirus.

„De ce vă mirați, am avut un pacient în vârstă de 40 de ani care s-a internat și în aceeași zi a murit. Fără să aibă comorbidități”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase, prof. dr. Carmen Dorobăț.

„În cursul zilei de astăzi (n.r. 23 septembrie), colega noastră, Daniela Marciuc, angajată în cadrul Centrului de Servicii Sociale „C. A. Rosetti” a pierdut lupta cu virusul SARS-CoV-2, la doar 54 de ani. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, au postat pe Facebook Sindicatul Asistenței Sociale și Protecției Copilului Iași.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase