SPANIA. Cinci afecțiuni ale pielii, asociate cu infectarea cu noul coronavirus

SPANIA. Cinci afecțiuni ale pielii, asociate cu infectarea cu noul coronavirus
Sursă FOTO MunGlobal.com
Publicat: 01/05/2020, 19:08

Cinci afecțiuni ale pielii, asociate cu infectarea cu noul coronavirus, au fost descoperite de dermatologii din Spania, potrivit unui nou studiu publicat recent.

Studiul a fost efectuat pe 375 de pacienţi, în efortul de a construi o imagine a modului în care boala s-ar putea manifesta asupra pielii, potrivit Sky News.

Cercetătorii din cadrul Academiei Spaniole de Dermatologie au fost solicitaţi să identifice cauza erupţiilor cutanate inexplicabile apărute în ultima săptămână la pacienţii confirmaţi cu COVID-19.

Autorii studiului, publicat în Jurnalul Britanic de Dermatologie, au avertizat că, în unele cazuri, a fost greu de concluzionat dacă afecţiunile au fost cauzate în mod direct de coronavirus, sau dacă au reprezentat complicaţii.

Afecțiunile descoperite de cercetători sunt următoarele:

Erupţii cutanate

Experţii au identificat că 9% din cazuri au prezentat erupții cutanate. Acestea apar sub forma unor umflături care produc mâncărimi, la început, apoi se extind pe tot corpul, sunt umplute cu sânge şi pot afecta membrele oamenilor.

Degerături

Potrivit studiului, 19% din cazuri au raportat degerături. Aceste leziuni, prezente sub piele sub forma unor umflături, au afectat  măinile şi picioarele pacienților infectați. Ele s-au manifestat în rândul pacienţilor tineri.

Pustule

Au fost identificate la 19% dintre pacienții ce au luat parte la studiu. Ele produc mâncărime şi se extind pe tot corpul, iar apariţia durează aproximativ 6 zile.

Iritaţii

Cele mai răspândite, au fost identificate în 47% dintre cazuri. Acestea sunt grupate în jurul foliculelor de păr şi au mărimi diferite. Studiul a spus că aspectul a fost similar cu pityriasis rosea, o afecţiune comună a pielii. Ele apar simultan cu alte simptome asociate formelor grave de COVID-19.

Necroza

6% dintre cazuri au suferit de necroze. Această afecţiune este descrisă ca moartea prematură a ţesutului pielii. Necroza apare în cazul pacienţilor vârstnici care poartă forme severe ale bolii.

Lista simptomelor de infectare cu coronavirus

Febra, tusea și respirația greoaie se găsesc în marea majoritate a tuturor cazurilor de infectare cu COVID-19.

Există însă semne suplimentare, unele care seamănă foarte mult cu cele ale gripei, dar și altele care sunt mai neobișnuite.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase