SRI angajează personal cu studii medii sau superioare. Condiția: Să cunoască foarte bine o limbă străină, chiar și „exotică”

SRI angajează personal cu studii medii sau superioare. Condiția: Să cunoască foarte bine o limbă străină, chiar și „exotică”
SRI angajează personal cu studii medii sau superioare. Condiția: Să cunoască foarte bine o limbă străină, chiar și „exotică”
Publicat: 16/09/2020, 07:19

SRI (Serviciul Român de Informații) face angajări și primește inclusiv persoane fără studii superioare, dar care trebuie să cunoască temeinic o limbă străină, chiar exotică.

Anunțul a fost publicat pe Facebook, unde a adunat sute de aprecieri, dar și comentarii pe alocuri picante.

Se caută vorbitori de urdu, azeră, dari, hindi

SRI angajează personal cu studii medii sau superioare, cunoscători ai următoarelor limbi străine: albaneză, arabă, armeană, azeră, chineză, coreeană, dari, ebraică, georgiană, hindi, kurdă, pashtu, persană, punjabi, rromani, rusă, sârbă, tătară, ucraineană, urdu.

SRI are deja oameni care vorbesc aceste limbi, dar la nivel mediu și nu dorește să rateze unele „subtilități”, scrie antena3.ro.

Cei care cunosc foarte bine aceste limbi i-ar ajuta pe ofițerii SRI să înțeleagă subtilități culturale, să descifreze înscrisuri și să surprindă unele sensuri care pot scăpa unui cunoscător cu aptitudini medii.

Anunțul integral al SRI

„În perioada următoare, SRI angajează personal cu studii medii sau superioare, cunoscători ai următoarelor limbi străine: albaneză, arabă, armeană, azeră, chineză, coreeană, dari, ebraică, georgiană, hindi, kurdă, pashtu, persană, punjabi, rromani, rusă, sârbă, tătară, ucraineană, urdu.

În operațiunile de securitate națională, cunoașterea unor limbi străine cu circulație redusă în România poate fi un factor decisiv. O persoană cu o astfel de aptitudine îi poate ajuta pe ofițerii de informații să înțeleagă subtilități culturale, să descifreze înscrisuri, să surprindă semnificații care pot scăpa unui cunoscător mediu.

Pentru a ocupa un astfel de post, candidații trebuie să îndeplinească în mod cumulativ condițiile de încadrare în SRI și să promoveze etapele succesive de verificare și selecție.

Persoanele interesate pot aplica prin transmiterea unui cv la adresa de e-mail [email protected], precizând în subiectul mesajului sintagma „LINGVIST – NUME PRENUME”. De asemenea, candidații trebuie să specifice localitatea unde doresc să fie contactați de un specialist de resurse umane”

Lista specializărilor ▶️▶️▶️ https://bit.ly/3bWExmi? #Share #SRI

Publicată de SRI – Serviciul Român de Informații pe Marţi, 15 septembrie 2020

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult