Ștefan Mandachi, despre schema care îl ajută să știe cu cine nu votează: „Imaginează-ți toți candidații în fața clasei, unul lângă altul la interviu, deși…” / Ce „teste” propune pentru candidații la prezidențiale

Ștefan Mandachi, despre schema care îl ajută să știe cu cine nu votează: „Imaginează-ți toți candidații în fața clasei, unul lângă altul la interviu, deși... / Ce „teste propune pentru candidații la prezidențiale
Publicat: 02/11/2019, 19:41

„Imaginează-ți toți candidații în fața clasei, unul lângă altul la interviu (deși nu știu exact care-s toți) și încerci să te lămurești cu cine votezi, după algoritmul de mai jos. (Nu smulge din context bucăți de propoziție cărora să le dai valoare de criteriu absolut și nu extrage un alineat din compoziția generală)”, a scris Ștefan Mandachi pe Facebook.

Antreprenorul român își începe postarea prin a menționa faptul că până în prezent nu știe exact cu cine votează, dar că este sigur că va merge la vot și anunță că a găsit o schemă care îl va ajuta să își dea seama cu cine să nu voteze la alegerile prezidențiale de luna aceasta.

„Schema”, așa cum o numește Ștefan Mandachi, cuprinde 13 puncte în care sunt menționate tot felul de situații ipotetice și de teste, începând cu una referitoare istoria Transilvaniei, care de-a lungul timpului a foost sub suveranitatea altor state.

„1. Să presupunem că printr-o conjunctură externă nenorocită, o țară cotropitoare (nu contează care) este la un pas să ne fure Transilvania. E în joc soarta neamului nostru! Prin urmare, viitorul președinte (actual candidat) se încuie într-un birou, pentru negocieri capitale, cu următorii: Papa Francisc, Vladimir Putin, Regina Angliei, Donald Trump, Angela Merkel și Xi Jinping. Cum iese candidatul nostru după trei ore de negocieri cu sus-numiții? Dilema-i dacă rezistă sau are ce vorbi timp de trei ore. Ce ne spune la ieșire?

2. Prin absurd, începe războiul (Doamne ferește!). Președintele (atenție, echipat în haine camuflate de armată) ține un discurs crucial în fața veteranilor, comandanților, soldaților cu cicatrici, generalilor de carieră și aliaților. Pe care dintre candidați i-ar lua oamenii ăștia în serios? Cui i-ar putea striga cu patos și loialitate armata «Să trăiți!» fără să le fie jenă? Pe mâna (creierul) cărui comandant SUPREM lăsăm marina, aviația dar și mai multe secole de suferință a românității?

3. Test: fiecărui candidat i se dă un chioșc în piață. Care dintre ei îl poate transforma în magazin universal sau rețea de magazine într-un mandat de 5 ani? Că dacă nu-i în stare un magazin să dezvolte, ce scofală va face cu o țară?

4. Cum convinge un grup radical de tradiționaliști conservatori că în Rai e suficientă umbră, destul spațiu, timp, aer și pentru homosexuali, lesbienele, țigani, atei, unguri, etc.?

5. Care ne lămurește că animalele nu se pot apăra singure de mușchii și răutatea unor sălbatici fără inimă și minte și că trebuiesc protejate de la cel mai înalt nivel?

6. Presupunem că fiecare candidat primește drept moștenire o companie cu 1000 de angajați. Care dintre ei este capabil să producă bani (măcar) pentru a plăti integral salariile acestora? (adică să nu-i lase șomeri, dacă nu v-ați prins). Despre profit, impozite, tva, taxe, credite nici nu mai are rost să vorbim în episodul ăsta.

7. Care dintre candidați rezistă cu Putin o repriză la Judo? Omul are 67 ani, nu țipați! Bine, judo nu, dar măcar să-i șușotească «dă-mi tezaurul înapoi, că nu-i al tău, e a lui Decebal». Sau lui Erdogan „vreau sabia lui Ștefan, cum putem începe o discuție pe bune pe tema asta”?

8. Care dintre ei poate spune o poveste suficient de convingător pentru a adormi un copil? Și cine ar reuși primul dintre toți?

9. Care dintre ei ia măcar locul trei la un concurs de public speaking din zece concurenți?

10. Cine face biceps cu gantera de 15? Că ești comandantul suprem al armatei și o pușcă e mai grea de 15 kile.

11. Cum explică unui copil care a stat 14 ani în orfelinate ce este o traumă și dacă statul are vreo culpă pentru ce i s-a întâmplat?

12. Candidatul este patronul unui restaurant. Are nevoie de 14 salariați, dar el are doar nouă. Îi lipsesc doi spălători de vase, un casier, un bucătar și un ospătar. Problema e că diseară are închiriat localul pentru o cumătrie. Invitații sosesc, dar el nu are de unde angaja oameni, nici măcar din cele mai sărace zone rurale din Vaslui, Botoșani sau Turnu Severin. Cum ar rezolva situația? Cum se justifică clientului?

13. Dacă ar exista un concurs de vânzări, care dintre toți candidații ar vinde primul un creion? Dar care ar obține cel mai mare preț?”, a scris antreprenorul pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Recipientele de la una dintre cele mai populare cafenele din lume vor fi mai mici...