Ștefan Mandachi primește daune morale după ce a reclamat stautul privind problema animalelor schingiuite. Decizia instanței creează un precedent important în justiția română

Ștefan Mandachi primește daune morale după ce a reclamat stautul privind problema animalelor schingiuite. Decizia instanței creează un precedent important în justiția română
Antreprenorul îi îndeamnă pe oameni să se adreseze instanței dacă trec printr-o situație asemănătoare / Sursă FOTO: Ștefan Mandachi - Facebook
Publicat: 10/06/2021, 16:46

Antrepenorul Ștefan Mandachi a câștigat un proces cu statul român privind problema animalelor maltratate, părăsite și chinuite de care statul nu are grijă. Acesta urmează să primească daune în valoare de 100 de lei. Decizia instanței reprezintă o premieră pentru justiția română și un precedent important.

Ștefan Mandachi a relatat pe pagina lui de Facebook cum a început întregul proces, precizând că suma primită sub formă de daune, respectiv 100 de lei, reprezintă un simbol uriaș.

„Anul trecut am dat Statul român în judecată pentru ororile la care sunt martor în mod constant, peste tot în țară: sute de animale chinuite, câini maltratați, aruncați de pe bloc, petarde înfipte în urechile animalelor, pui zvârliți în râpe, văgăuni și iazuri, condamnați la foame, frig, moarte. În urma probatoriului administrat în fața instanței, în care am descris scenele de Evul mediu la care sunt obligat să asist atunci când găsesc animale schingiuite sau abandonate, judecătoarea a hotărât că am dreptate: statul îmi datorează DAUNE MORALE în valoare de 100 lei întrucât trebuia (și putea) să rezolve demult problema și l-a durut în pix. Suma este infimă, dar simbolul este gigantic. (Felicitări avocat Daniel Zoita).

Au fost interogați sub jurământ mai mulți martori, care au confirmat cu mâna pe Biblie, cum procedez eu de ani încoace: culeg suflete neprihănite de pe străzi, primesc acasă de la oameni animale flămânde, însetate, bătute și hăituite, care nu ar trebui să se nască dacă primăriile de prin comune și-ar face datoria și dacă infractorii agresivi fără creier, care abandonează și agresează animale ar fi băgați la zdup de către poliție (constituie caz penal orice chinuire a animalelor)”, a povestit Ștefan Mandachi.

Statul Român, obligat să plătească daune morale pentru nu are grijă ca animelele să nu mai fie maltratate

De asemenea, acesta s-a arătat încrezător în decizia judecătorească, dată în primă instanță, și îi îndeamnă și pe alții să se adreseze instanțelor în situații asemănătoare și să invoce hotărârea 837/2021 drept precedent judiciar.

„Trăim în Europa secolului 21, nu în Evul Mediu. Exercitați-vă drepturile, de aia le aveți! Nu trăim în Belarus, trăim într-o democrație. Cum ar fi să fie despăgubiți 1.000.000 cetățeni cu 100 lei? Întrebarea mai bună e: «Cum ar fi să și răspundă cineva pentru asta?» Că doar despăgubirile tot din buzunarul nostru sunt și atâta vreme cât nimeni nu-i tras la răspundere… Suta de lei cu care am fost despăgubit tot eu am plătit-o parțial”, mai punctează antreprenorul și iubitorul de animale Ștefan Mandachi.

Totodată, acesta a relatat câteva aspecte care ilustrează „cariera de activist” pentru drepturile animalelor, printre care și faptul că a inițiat mai multe campanii dedicate animalelor, fie ele cai, pisici, câini sau urși.

„Știu că sunt mulți indivizi care mă ceartă că animalele sunt mai puțin importante decât oamenii, de ce mă agit? Însă mă întreb pe bună dreptate: Ce om care urăște animalele ar putea iubi cu adevărat oamenii?”, își încheie antreprenorul mesajul.

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
BOMBĂ: Pepe și-a asumat prima relație după divorț! Avem dovada: sărut și...
FOTO. Maria Constantin și-a pus silicoane noi și își etalează bustul peste tot! Cât de...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
SOC TOTAL! Theo Rose în filme pentru adulți??? I-a lasat pe toti MUȚI: „O sa...
Simona Halep a radiat de fericire la petrecerea de logodnă! Cum a fost surprinsă alături...
PRĂPĂD ÎN ROMÂNIA! Meteorologii, AVERTISMENT despre ce urmează să se întâmple cu vremea
Healthcare Trends VIDEO. Cum alegem cea mai bună albire dentară? Despre carii, măsele de minte...
BANCUL ZILEI – Necuratul își caută soție cuminte, frumoasă, deșteaptă
Dosarul „camionul morții”, unde au decedat 39 de vietnamezi. Unul dintre românii implicați a fost...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Cea mai PROASTĂ veste pentru toți cei cu mașini pe benzină și motorină. Se întâmplă...
Top 10 cele mai vizionate videoclipuri de pe YouTube din toate timpurile
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Klaus Iohannis e în stare de ȘOC! Anunțul făcut de un PROCUROR
Încă o victimă pe lista morților suspecte din preajma familiei Clinton. Jurnalistul care a dezvăluit...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cum arată maşina care sperie piaţa auto mondială, şi de care se tem chiar şi...