STENOGRAME în dosarul Microsoft. Gabriel Sandu: „Mă jur că n-am nicio vină! îți dai seama că am avut creierii acasă și am știut …, vai de p… mea”

STENOGRAME în dosarul Microsoft. Gabriel Sandu: Mă jur că n-am nicio vină! îți dai seama că am avut creierii acasă și am știut ..., vai de p... mea
Publicat: 29/10/2014, 21:03

Gabriel Sandu este cercetat de DNA pentru luare de mită și spălare de bani. Procurorii spun că Sandu ar fi cerut mită de la Fujitsu Siemens Computers și de la reprezentantul acestei companii, Claudiu Florică, pentru ca din postura de ministru să faciliteze încheierea contractelor pentru licențele Microsoft. DNA a reținut următoarele despre Gabriel Sandu:

„În anul 2008, ministrul Gabriel Sandu (ministrul Comunicațiilor și al Societății Informaționale) a pretins de la firma Fujitsu Siemens Computers, prin intermediul avocatului Dorn Boștină, suma de 1.800.000 de euro pentru a aproba efectuarea plății aferente actului adițional nr. 4, pentru a trece cu vederea deficiențele constatate și pentru a obține suplimentarea bugetului.

În anul 2009, în calitate de ministru al MCSI, a pretins și primit de la Florică Claudiu și Pescariu Dinu Mihail suma de 2.700.000 de euro pentru a asigura încheierea contractului de închiriere de licențe Microsoft și a actelor adiționale la acesta cu firmele susținute de Florică Claudiu. Suma de bani pretinsă a fost transferată la solicitarea sa în contul firmei ESSIM PARTNERS Ltd. pe care o controla prin intermediul lui Sava Liviu Daniel, în baza unor contracte de consultanță ce atestă operațiuni comerciale fictive”. (sursa: referat DNA)

În susținerea acuzațiilor DNA a inserat în referatul de arestare al lui Gabriel Sandu următoarele interceptări:

„Procesele verbale de redare a convorbirilor telefonice

Din cuprinsul discuțiilor telefonice rezultă că inculpatul Sandu Gabriel rezultă că urma să îi ceară lui Silviu să mai emită o factură, existând indicii că se discută despre sume de bani ce trebuiau transfertate din off-shore.

Convorbirea din data de 29-09-2014, ora 18:33:23, dintre SANDU GABRIEL și o persoană neidentificată:

„(-)

SANDU GABRIEL: Deci, voi, în momentul ăsta, orice ar fi, trebuie să aveți un venit, indiferent ce-ar fi. Că mor, că trăiesc, că mă duc în morții mamii, voi trebuie să rămâneți pe picioare, ca să poa” să trăiască și ăla liniștit, (oftează) Și-așa e și ăla agitat. I-am spus, ca să nu cumva să afle sau să se întâmple ceva. Dar, n-avem cum să nu-i spun, că altfel se speria de leșina. Nu știu, o să mă gândesc … să fac și cât fac, dar nici ca să mă duc ca mielul la tăiere, n-accept chestia asta, cu orice consecințe! Fiecare să își ia partea lui de vină. Și mă jur în fața ta că n-am nicio vină, niciuna! E doar că la momentul oportun le-am dat picioare-n gură și n-am vrut să fac ce-au … ce-au zis ei. Iar acuma vor să mă scoată pe mine țap ispășitor. Mă jur că n-am nicio vină! îți dai seama că am avut creierii acasă și am știut … agenți acoperiți, vai de p… mea. Dar, îți dai seama, că or să rupă toate alea din context, or să facă … le asamblează ei în așa fel încât să refabrice dosare. Aia este! Hai s-o luăm din aproape în aproape, n-o să mă pot să mă văd joi cu SILVIU, că am câteva probleme, dar săptămâna viitoare mă văd cu el, eventual îi dai mail-ul și … mail-ul ăla pe care transmiți tu facturile, să facă și el prima factură si gata! Al auzit?(…)”

Convorbirea din data de 01-10-2014, ora 14:50:17, dintre SANDU GABRIEL și o persoană neidentificată:

DOAMNA: Măi, nu, nu, deci, privește lucrurile altfel, deci, privește-le pozitiv.

SANDU GABRIEL: A, nu, nu, nu, ascultă-mă ce-ți spun, că eu sunt realist, înțelegi. Adică, chestia asta că a vorbit cineva cu cineva, ca să forțeze pe altcineva și cineva care nu mă cunoaște a făcut nu știu ce cu altcineva de care a auzit, adică asta e o… un c… înțelegi? Sau c… ăla că eu am refuzat să plătesc și ăla m-a plătit că n-am plătit. Adică, astea-s niște aberații grosolane, înțelegi?

DOAMNA: Da, da’ mediatizarea asta nu este ok, îți dai seama că sunt ăștia pe tine cu ochii ca pe butelie de ceva timp, așa, și la un moment dat tot caută, scormonește și găsește unc…

SANDU GABRIEL: Da, da, da, da.

DOAMNA: Singura, ți-am zis, singura putere și cea mai mare putere, și nu ține nici de ei și așa, e Doamne-Doamne, care poate schimba lucrurile cum nici ei nu-și pot imagina.

SANDU GABRIEL: Știi ce se-ntâmplă, după părerea mea, au făcut o singură greșeală, au exagerat total, au exagerat și mai e și altă treabă, a, a-nceput să ne facă doar pe unii vinovații de serviciu. înțelegi, că dacă observi, sunt eu și… pe Funeriu, dacă are protecție de Ia PMP, și pe Vreme… au și ei acolo un abuz în serviciu când, în fond, ei au făcut toată porcăria asta, deci de la ei a pornit tot, înțelegi, iar ăla care-i cel mai belea, sunt eu.

DOAMNA: Da „.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică