Stolojan: Cooperarea cu un PNL fără Antonescu e posibilă, acesta va dispărea din politică

Stolojan: Cooperarea cu un PNL fără Antonescu e posibilă, acesta va dispărea din politică
Publicat: 28/03/2014, 16:14

Întrebat, după o dezbatere a IPP pe tema europarlamentarelor, cum vede unificarea dreptei, Stolojan a precizat că poziția PDL este „foarte limpede”, de negocieri, după alegerile europene, „cu toate partidele care se consideră de centru-dreapta, de dreapta exact în vederea ajungerii la un candidat unic pe partea dreaptă pentru președinție”.

Referitor la Cătălin Predoiu, Stojolan a declarat că, „deocamdată, față de ceea ce s-a anunțat pe partea dreaptă, este candidatul cu șansele cele mai mari pentru a deveni președintele României”.

Acesta a mai spus că Predoiu a avut, înainte de a deveni om politic, „o carieră de succes ca avocat într-o firmă profesionistă”, în timp ce liderul PNL, Crin Antonescu, a fost „un rebut ca profesor de istorie”. „Țin minte că a fost odată publicată o fișă de evaluare a muncii sale ca profesor de istorie și era de tot râsul”, a explicat Theodor Stolojan.

Totodată, în opinia sa, candidatul PDL a făcut „lucruri extrem de importante pentru România” ca ministru al Justiției, dând ca exemplu pregătirea și modernizarea Codului Penal, a Codului Civil și a celor de procedură, pe când Crin Antonescu este „un om care dă foarte mult, și uneori bine, din gură”.

Întrebat dacă vede posibilă o alianță a PDL cu PNL, Stolojan a subliniat că este „complicat” deoarece Antonescu a participat la o serie de acțiuni antidemocratice, precum încercarea de lovitură de stat din iunie 2012, din cauza căreia s-a ratat aderarea la Schengen, și tentativa de a crea o superimunitate în decembrie 2013.

„Cu dânsul este complicat (realizarea unei alianțe – n.r.), dar nu va mai fi pentru că PNL, din păcate, este pe o pantă descendentă, nu ascendentă, și dânsul a declarat public că, dacă PNL nu va obține undeva în jur de 20%, el va demisiona. Noi credem că acest lucru se va întâmpla”, a mai spus Theodor Stolojan.

Acesta a mai precizat că PNL este un partid „cu multe pete dalmațiene de dat jos”, amintind de viceședinții PNL care sunt fie condamnați la închisoare, sau cu suspendare, fie în diferite anchete penale.

Stolojan l-a acuzat pe Antonescu care a distrus încrederea pe care foarte mulți oameni din partid o merită. „Nici ăla care a plecat nu-i mai breaz, Tăriceanu. Ăla este autorul moral al dezastrului economic al României, al dezechilibrelor majore pe care le-a tolerat în perioada 2007-2008”, a punctat Stolojan.

Întrebat dacă este dispus să colaboreze cu unPNL condus de orice altcineva în afară de Antonescu, europarlamentarul a răspuns: „Categoric. Dânsul va dispărea, cred, din viața politică”.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Imaginea anului! Transformarea uluitoare a lui Mario Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo: împarte...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
Femeia nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a...
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
REGELE asfaltului din CONSTANȚA a prins un CONTRACT impresionant la Tulcea!
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Anunț ANM! Vreme rea în România
Este absolut obligatoriu pentru toată România! Un medic a spus exact ce trebuie să facă...
Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama oamenilor este...
Mai aveţi zile de concediu? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de...
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...