• Publicat:
Știri

TĂIERI de la SPITALE, RADET și STB. Primăria Capitalei vrea să mai dea 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Primăria Capitalei vrea SĂ TAIE de la SPITALE și să mai dea 10 MILIOANE pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Vezi CÂȚI BANI o să dispară din bugetele spitalelor

Primăria Capitalei vrea să aloce încă 10 milioane de lei Catedralei Mântuirii Neamului. Cele 10 milioane fac parte dintr-un total de 15,3 milioane de lei, destinate susținerii lucrărilor pentru diferite lăcașuri de cult din Capitală, potrivit proiectului de rectificare bugetară.

Suplimentare la cultură, religie și recreere

La capitolul „Cultură, recreere și religie”, Primăria Capitalei ar putea acorda un plus de 33,8 milioane de lei, iar la iluminat ar putea merge suma de 2,5 milioane de lei.

Primăria vrea să taie 28 de milioane de la capitolul „Protecția Mediului”, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de joi, privind o nouă rectificare bugetară.

Pentru capitolul Locuințe, servicii și dezvoltare publică este prevăzută o creștere de 22,4 milioane lei, dar pentru Protecția mediului se are în vedere o diminuare cu 28,6 milioane de lei a bugetului.

Subvențiile pentru energia termică urmează să fie suplimentate cu 87,7 milioane lei, potrivit aceluiași proiect. Se vor tăia 4,1 milioane lei de la diverse lucrări de modernizare și reabilitare a sistemului de termoficare, iar subvențiile pentru transportul în comun ar urma să crească cu 12 milioane de lei.

Primăria Capitalei vrea să mai dea 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Bugetul RADET urmează să fie redus cu 7,8 milioane lei, iar cel al Societății de Transport București cu 24,5 milioane lei.

Bugetul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București va fi redus cu 19 milioane lei, dintre care 13 milioane de lei de la Ajutoare sociale în numerar.

Fonduri tăiate la spitale

Direcția Generală de Asistență va avea un buget tăiat cu 19 milioane de lei, în timp ce CREART va avea 4 milioane de lei în plus, dacă proiectul va fi aprobat. În ceea ce privește spitalele bucureștene, acestea vor avea un buget cumulat tăiat cu 26 de milioane de lei, iar aici intră spitale precum Spitalul Foișor, Gomoiu, Carol Davila sau Spitalul Victor Babeș.

Primăria Capitalei acordă un plus de 10 milioane de lei la Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit proiectului de rectificare bugetară.

Foto: Hepta

Inchide