Tânărul care a ucis un elev de 15 ani a fost arestat preventiv

Tânărul care a ucis un elev de 15 ani a fost arestat preventiv
Tânărul de 18 ani din Târgoviște acuzat că a înjunghiat în gât un elev de 15 ani care a murit la spital a fost arestat preventiv, marți, pentru 29 de zile, sub acuzația de omor calificat, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 19/02/2013, 16:26
Actualizat: 29/03/2019, 17:23

Tânărul de 18 ani din Târgoviște acuzat că a înjunghiat în gât un elev de 15 ani care a murit la spital a fost arestat preventiv, marți, pentru 29 de zile, sub acuzația de omor calificat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia a fost luată de Tribunalul Dâmbovița.

La intrarea în sediul Tribunalului Dâmbovița, tânărul, Iulian Vlad, a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor, iar la un moment dat s-a întors spre aceștia și i-a scuipat.

Locuitorii din Gura Ocniței, unde tânărul stătea în locuința de serviciu a mamei sale, angajată a Centrului de Neuropsihiatrie, spun că băiatul avea în permanență un cuțit la el.

„Umbla mereu cu un cuțit în mână, era ciudat, avea ochii tulburi, e posibil să consume droguri. Eu am două fete și le spuneam: «dacă vă întâlniți cu ăsta pe stradă să treceți dincolo, pe trotuarul celălalt, să vă feriți de el». Amenința pe toată lumea și spunea «îți iau gâtul»”, a declarat un localnic din Gura Ocniței.

Un alt bărbat, Dan Calotă, susține că tânărul ar fi încercat să îl atace cu cuțitul într-un bar din comună, după ce i-a atras atenția să nu se mai joace cu obiectul ascuțit.

„Era cu un cuțit în mână în bar, se juca cu el, iar eu i-am spus «lasă cuțitul că mă deranjează». Când m-am întors cu spatele a lovit cu cuțitul, dar am apucat să mă feresc. Au venit de la poliție și l-au dus la Moreni, unde a dat o declarație. E un pericol pentru toți”, susține bărbatul.

Polițiștii dâmbovițeni spun că au cercetat cazul, iar din declarații și cercetări „nu au rezultat elementele constitutive ale comiterii unei infracțiuni”.

Tânărul de 18 ani a fost reținut, în noaptea de luni spre marți, sub acuzația de omor calificat, el recunoscând în fața anchetatorilor că l-a înjunghiat pe adolescentul de 15 ani.

Tânărul, Iulian Vlad, le-a spus anchetatorilor că nu îl cunoștea pe elev și că totul s-a petrecut inopinat, după ce s-au ciocnit unul de celălalt, după care i-a îndrumat pe polițiști la locul unde susținea inițial că a aruncat cuțitul, respectiv în râul Ialomița. Luni seară, cuțitul a fost găsit de anchetatori într-o casă din Răzvad unde locuiește tatăl vitreg al tânărului.

„Tânărul susține că a fost un conflict în stradă între el și victimă. Are o motivație stupidă, că a avut o dispută cu acesta, după care i-a aplicat o lovitură cu un cuțit”, declara procurorul de caz Dorel Stănescu de la Secția penală a Parchetului de pe lângă Tribunalului Dâmbovița.

Adolescentul înjunghiat de tânăr, Alexandru Andrei Ștefan, avea 15 ani și era elev în clasa a IX-a la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște. Elevul a fost dus în stare gravă la spital, unde a murit la scurt timp.

„Elevul făcea naveta din localitatea Picior de Munte de lângă Găești la Târgoviște, iar din relatările colegilor care îl însoțeau rezultă că incidentul a avut loc pe gangul unui bloc, în drum spre școală. Elevul a murit, iar primele date arată că pe respectivul gang elevul a fost strigat de către un tânăr dintr-un grup care era în acel loc, acesta i-a spus elevului nostru: «tu oprește-te!», iar agresorul l-a lovit cu un cuțit la gât”, afirma purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, profesor Mihaela Anton.

Directorul Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgoviște a declarat că elevul avea rezultate bune la școală și nu a creat probleme disciplinare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Veniturile gigantului Microsoft au explodat!