Țara europeană care pregătește cele mai severe măsuri anti-COVID de până acum/ Circulația ar putea fi total interzisă după ora 18.00

Țara europeană care pregătește cele mai severe măsuri anti-COVID de până acum/ Circulația ar putea fi total interzisă după ora 18.00
Caz halucinant: Un bărbat declarat mort în urmă cu 14 ani, a fost ”readus” la viață de judecătorii din Iași Foto: Caracter ilustrativ. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 01/11/2020, 20:43

Autoritățile italiene declară că iau în calcul un nou lockdown, mult mai sever decât cel din primăvară, după ce sâmbătă, Italia a înregistrat aproape 32.000 de noi contaminări, cel mai mare număr zilnic de la declanşarea pandemiei, şi circa 300 de noi decese cauzate de Covid-19. În total, numărul de persoane care au murit de Covid-19 în Italia a ajuns la 38.618. Cea mai draconică dintre măsurile analizate este interzicerea circulației după ora 18.00 în întreaga țară.

Autoritățile italiene sunt reținute în a lua decizii nepopulare, pentru că nu vor ca povara transformării orașelor mari în zone roșii să stea în întregime pe umerii lor, scrie Corriere della Sera.

Ministrul italian al sănătăţii: noile date privind contaminările cu coronavirus sunt „îngrozitoare”

Ministrul italian al sănătăţii a declarat duminica aceasta că noile date privind contaminările cu coronavirus sunt „îngrozitoare” şi că Italia are la dispoziţie doar două zile pentru a aproba restricţii mai severe menite să oprească răspândirea virusului.

Avem 48 de ore pentru a încerca să aprobăm o nouă înăsprire a restricţiilor, este vorba de prea mulţi oameni” victime ale noului coronavirus, a spus ministrul Roberto Speranza, citat de Corriere della Sera.

Una dintre măsurile preconizate este interzicerea circulației după ora 18.00 – cu excepția celor plecați pentru muncă, sănătate sau alte urgențe, aspecte dovedite cu auto-certificare – este noua măsură pe care o discută autoritățile italiene și care ar putea fi inclusă în noul decret ce urmează să fie semnat de Conte, relatează Mediafax.

Alte reglementări se referă la blocarea circulației între regiuni și închiderea centrelor comerciale cel puțin în weekend.

Un nou lockdown pare a fi singura opţiune pentru a reduce numărul de contaminări şi decese, spun autoritățile italiene

La nivelul decidenților italieni există încă îndoieli în legătură cu modul în care ar trebui gestionate şcolile şi îmbunătăţite condiţiile din transportul public.

În ce privește „frontierele” între regiuni, decizia aparține Guvernului și, prin urmare, măsura va fi valabilă pe întreg teritoriul național. Nu va mai fi posibilă trecerea frontierelor regionale, cu excepția „nevoilor dovedite”, respectiv motive de muncă, sănătate sau situații de urgență care trebuie justificate. Este una dintre măsurile pe care Executivul le consideră indispensabile pentru a limita circulația oamenilor și pentru a preveni creșterea contaminărilor.

Centrele comerciale, închise  în weekend

Referitor la mall-uri, unele regiuni le-au închis deja și tocmai pentru a nu crea disparități s-a decis impunerea închiderii centrelor comerciale în weekend. Acest lucru nu exclude măsura închiderii totale a centrelor comerciale, acolo unde infectările sunt foarte multe.

Decizia cu privire la ora de la care oamenii nu mai pot ieși din case – stabilită acum la ora 23:00 în unele regiuni și la ora 24:00 în altele – va fi luată după o altă întâlnire. Este o restricție pe care mulți au cerut-o după închiderea barurilor și restaurantelor la ora 18.00 și care ar ajuta și în limitarea întâlnirilor private.

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
E vestea momentului în showbiz! Monica Gabor a 'rupt-o' cu Mr Pink
Simona Halep, nuntă secretă cu Toni Iuruc! Avem imagini bombă, exclusive, de la petrecerea demnă...
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
„Mami, noi de ce nu locuim împreună, ca o familie?” Sofia, fetița Biancăi și a...
Cum a fost îmbrăcată Simona Halep în ziua cea mai fericită a vieții ei! Așa...
Daniela Gyorfi, schimbare RADICALĂ! Decizie extrem de grea luată împreună cu familia sa
Continua lupta culturală din Ungaria. Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de...
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Un tren a plecat fără pasageri din Gara de Nord Bucureşti. Călătorii au fost trimiși...
E vestea momentului în showbiz! Monica Gabor a 'rupt-o' cu Mr Pink
I-a MASAT organele cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi...
Raed Arafat, anunț ȘOCANT: 'Doar vaccinații vor putea să intre într-un restaurant'
Pensiile speciale nu dispar nicăieri, dar acum sunt și mai multe: ce meserie trebuie să...
Ce s-a întâmplat cu Frank Fritz de la „American Pickers”?
Rezultate Admitere liceu 2021: A fost publicată repartizarea pe admitere.edu.ro 2021?
PRO TV a dat marea lovitură! A fost MĂCEL. Toată lumea s-a uitat
NASA a descoperit un sistem misterios sub Antarctica „conectat la întregul Pământ”
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...