Târg de universități britanice. Ce burse le oferă englezii studenților români

Publicat: 24/11/2013, 16:28
Actualizat: 21/10/2014, 18:54

Programele de educație și copilărie, de frumusețe și media make up, de conservarea naturii sau de mediu sunt cele mai proaspete programe de studii cu care cele 30 de universități britanice, prezente în weekend la București, au încercat timp de două zile să-i convingă pe studenții români să-și continue studiile în Marea Britanie.

Cele câteva sute de tineri care au vizitat târgul au vrut să afle dacă sunt eligibili să aplice pentru un loc la o universitate din Anglia. Majoritatea vizitatorilor sunt încă elevi de liceu, dar se gândesc că absolvirea unei universități străine le va aduce un loc de muncă mai bun.

Bogdan Vlădescu e încă în clasa a XI-a la Colegiul Economic din Buzău. A venit să vadă ce programe economice ar putea să urmeze. „Este mult mai avantajos pentru tine să înveți în străinătate. Practica o faci la firme mari, iar apoi te angajezi mai repede. Eu am studiat trei ani în sistemul din Belgia și am vpzut că este altceva”, a spăus Bogdan Vlădescu.

Colega lui Bogdan,Claudia Constantin, nu știe dacă va pleca la studii în străinătate, dar vrea să-și facă o idee despre oferte. „Caut ceva legat de contabilitate. Nu știu încă unde să merg, dar vreau să-mi fac o idee despre sistemul lor”, a spus Claudia. Bogdan Simulescu, elev în clasa a XI-a la Liceul Cantemir Vodă din Capitală caută un program de magagement medical. „La noi nu există programe de management in sistemul medical sau prea puține. Cred că de asta am avea nevoie”, arată Bogdan.

Britanicii au adus cele mai noi programe

Reprezentanții universităților nu numai că au adus cele mai noi programe pentru români, dar au și oferte de burse prin care studenții să poată sta în Marea Britanie.

La Universitatea din Birmingham 5% dintre studenții admiși anual sunt români, dezvăluie Simon Chatterton, director de admitere. „Sunt studenți foarte buni, cu rezultatet remarcabile la învățătură”, spune Simon Chatterton, care încearcă să-i convingă pe români să aplice pentru cele mai noi programe de la universitate: Beauty&Media Make up și Hospitality &Tourism. „În programul de beauty studenții învață să devină manageri, să administreze o afacere privind serviciile de înfrumusețare. Este o cerere mare pentru astfel de servicii la nivel mondial”, spune reprezentantul din Birmingham.

La Universitatea London Metropolitan sunt deja 140 studenți din România. „Românii sunt foarte hotărâți. Noi am vrea sp atragem cât mai mulți. Asbovenții noștri au cele mai mari salarii la angajare din Londra, și asta imediat după ce termină studiile”, afirmă Denise Panattoni, responsabilă cu admiterea studenților internaționali.

Burse de 3.000 de lire sterline

La Universitatea din Kent, studenții români primesc burse din partea Fundației Rațiu. Valorea bursei este de 3.000 de lire sterline„Sunt niște condiții pe care ei trebuie să le îndeplinească, dar bursele sunt dedicate special românilor”, a spus Kayleigh Backingham.

Nu numai Universitatea din Kent le oferă burse românilor. La târg sunt și alte universitățile ce oferă burse special pentru români: Swansea University -3.000 de lire sterline, University of East Anglia – 1500 de lire sterline pentru cei care au peste 9 la Bacalaureat, University of Essex – 1.000 de lire sterline. Costurile pentru un an de studii la licență variază între 6.000 și 9.000 de lire sterline, în funcție de program și universitate.

Printre universitățile prezente la București sunt: City University London, Middlesex University, University of essex, University of Derby, University of Greenwich. Unele dintre universități vor face admitere pe loc, în cadrul evenimentului, în funcție de performanțele candidaților.

Duminică are loc conferința despre bacalaureatul internațional, organizată de British Council împreună cu Asociatia Liderii Mileniului Trei. Târgul universităților britanice are un site special, unde se pot găsi toate instituțiile participante: site-ul www.britisheducation.ro. Cei care nu au reușit să ajungă la târg pot aplica pe site pentru unul dintre locurile pentru admitere.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
EXCLUSIV Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Știrea momentului despre RCA. Când ajung compensațiile pentru polițe
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Test de cultură generală. Cât de veche este Cascada Niagara?