Tarom va opera un zbor special de repatriere din Beirut. Cât costă biletul și când va fi cursa

Tarom va opera un zbor special de repatriere din Beirut. Cât costă biletul și când va fi cursa
Tarom va opera un zbor special de repatriere din Beirut
Publicat: 09/08/2020, 14:59
Actualizat: 09/08/2020, 15:39

Compania aeriană națională Tarom va opera un zbor special de repatriere, București-Beirut-București, În data de 13 august, anunță compania într-o postare pe Facebook.

Cursa va decola de la București la ora 17.00 și va ateriza la Beirut la ora 19.20. Apoi, decolarea din Beirut este prevăzută pentru ora 20.35 și aterizarea la București la ora 23.05.

Tariful este de 230 euro, toate taxele incluse + 50 dolari (taxa necesară pentru testul PCR).

Toți pasagerii care sosesc în Liban trebuie să prezinte un rezultat negativ al unui test molecular (tip PCR), prelucrat de un laborator acreditat în țara de reședință, care să fie realizat cu cel mult 96 de ore înainte de plecarea spre Liban. Pasagerilor care nu vor prezenta un test molecular negativ (tip PCR) nu li se va permite îmbarcarea în aeronave cu destinația Liban.

Toți pasagerii care doresc să călătorească în Liban trebuie să completeze formularul https://arcg.is/0GaDnG. Cei care nu completează formularul nu vor avea voie să se îmbarce în aeronavă.

Toți pasagerii care sosesc în Liban vor fi supuși testului molecular (tip PCR), teste prelucrate de laboratoare autorizate de Ministerul Sănătății Publice libanez și achitate companiei aeriene.

România a trimis aproape 8 tone de materiale medicale către Liban, după explozia din Beirut

Aproximativ opt tone de materiale medicale au fost trimise către Liban, sâmbătă, după explozia produsă la depozitul de azotat de amoniu din Beirut, în data de 4 august, a anunțat, vineri seara, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Țara noastră se află, astfel, printre statele care au primit cerere de acordare a asistenței internaționale din partea guvernului libanez, prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă, potrivit sursei citate.

Manifestații violente în Beirut. Forţele de ordine folosesc gaze lacrimogene împotriva protestatarilor

Forțele de securitate libaneze au tras mai multe runde de gaze lacrimogene spre protestatarii anti-guvern care au manifestat, sâmbătă, pe străzile din centrul Beirutului, cerând ca Guvernul Libanez să răspundă după explozia de marți care a izbucnit în portul orașului, potrivit CNN.

Astfel, mii de manifestanți s-au strâns în Piața Martirului din Beirut, cerând „răzbunare” împotriva clasei conducătoare a politicienilor, răspunzători pe larg de explozia care a distrus mai multe zone din capitala Libanului.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult