TAXA AUTO, în atenția Ministrului Finanțelor. Anunțul care îi vizează pe toți șoferii din România. Ce se va întâmpla LUNI la prima oră

TAXA AUTO, în atenția Ministrului Finanțelor. Anunțul care îi vizează pe toți șoferii din România. Ce se va întâmpla LUNI la prima oră
Publicat: 06/07/2018, 15:07
Actualizat: 11/02/2019, 16:53

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a cerut public președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Ionuț Mișa, să redacteze un ordin care să simplifice plata taxei auto către beneficiari, după ce a aflat în urma unei vizite oficiale la Administrația Finaciară cât este de complicat ca o cerere depusă pentru restituirea taxei auto să ajungă la plată.

„Vreau să dau un mesaj către conducerea ANAF de la București. Vorbeam cu colegii de la Fisc legat de acea declarație pentru taxa auto. Am aflat, din păcate, că e nevoie de un dosar gros pentru această rambursare de taxă auto și am zis așa: eu am dat un ordin și am spus modelul de cerere este în formatul respectiv, în care omul își trece numărul CNP, mașina, seria sau ce pune el acolo. Pe baza acelei cereri, omul vine la ghișeu, eu la ghișeu intru frumos în sistemul meu – și îl rog pe domnul președinte Mișa de la Fisc să mă urmărească, că luni dimineață la ora 9.00 vreau să văd pe birou ordinul care schimbă lucrurile cum spun eu acum, cu cererea la ghișeu, funcționarul de la Fisc introduce frumos în sistem CNP-ul, vede că persoana respectivă a cumpărat în anul cutare mașina cutare, că a plătit taxa auto respectivă. El trebuie să aibă o formulă de calcul a dobânzilor. El dă print la document, îl pune omului în față să verifice datele că sunt corecte, vede care e suma – principală și dobânda, semnează frumos de primire, merge frumos apoi la ghișeul alăturat sau la Trezorerie și își ia banii. Nu documente, nu control preventiv-financiar! Când omul a plătit banii la stat, nu a făcut nimeni control prealabil. A plătit taxa și noi trebuie să dăm banii înapoi. Trebuie o cerere, o foaie și tu vii cu dosare?! Domnul președinte Mișa are weekend-ul la dispoziție. De marți încolo se vor schimba lucrurile” a declarat vineri la Bistrița Eugen Teodorovici.

Ministrul a explicat că noile modificări se vor aplica numai celor care vin de acum înainte să depună solicitări de restituire a taxei auto.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase