Tehnologia mobilă îmbunătățește viața oamenilor

Tehnologia mobilă îmbunătățește viața oamenilor
Publicat: 26/05/2015, 16:27
Actualizat: 05/08/2015, 16:08

La conferință vor fi supuse dezbaterii cele mai noi aplicații și programe sociale care folosesc tehnologia pentru a schimba in bine viata oamenilor, alături de personalități precum: Ravinder TAKKAR – CEO, Vodafone România; Raed ARAFAT – Fondator, Fundația pentru SMURD; Irina-Margareta NISTOR – Președinte onorific, Fundația Vodafone România; Florina TĂNASE – Director Legal&External Affairs, Vodafone România; Gyorgy PETER – Director, Asociația Caritas Alba Iulia – Asistență Medicală și Socială; Florin GEORGESCU – Director, Asociația Tandem; David NEACȘU – Liderul primei expediții românești pe Everest și alpinist de renume internațional; Dragoș DINU – Membru în board-ul Fundației Romanian Business Leaders; Angela GALEȚA – Director, Fundația Vodafone România; Graham PEROLLS – Președinte Fondator Fundatia Hospice Casa Speranței; Prof. Dr. Vintilă MIHĂILESCU – Școala Națională de Studii Politice și Administrative, antropolog; Andrei ROȘU – Sportiv, primul maratonist care a intrat în Cartea Recordurilor pentru performanța sa de a alerga 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe 7 continente și Mihaela VLĂICULESCU – Director, Asociația Sprijin pentru Diabet.

Dezvoltarea permanentă a tehnologiei și apariția unor dispozitive din ce în ce mai performante ne ajută nu numai în viața de zi cu zi, ci și în îmbunătățirea stării de sănătate a persoanelor care sufera de diverse afecțiuni. Pentru a prezenta astfel de proiecte aflate în derulare, dar și pentru a dezbate noi programe în care tehnologia ar putea imbunatati viata oamenilor, Fundația Vodafone România și Agenția de presă Mediafax au inițiat anul trecut conferința „Mediafax Talks about Technology for Social Change”, ajunsă acum la a doua ediție.

În cadrul primei ediții a acestui eveniment au fost prezentate proiecte care utilizează tehnologiile mobile pentru monitorizarea și ușurarea vieții pacienților. O parte dintre lectori au participat și la ediția trecută, Ravinder TAKKAR, CEO Vodafone România, apreciind parteneriatul Fundației Vodafone România cu SMURD și anunțând că soluția tehnologică prin intermediul căreia paramedicii pot transmite imagini și informații medicale de la locul unui accident către camerele de gardă din spitale va fi extinsă. Fondatorul Fundației pentru SMURD, Raed ARAFAT, a spus că România este prima țară din Europa, dacă nu și din lume, în ceea ce privește telemedicina. Raed ARAFAT a prezentat live, prin intermediul tehnologiei 4G, cum funcționează sistemul de telemedicină a SMURD.

Un proiect prezentat anul trecut a fost Controlin, un program de management dedicat persoanelor cu diabet, lansat de Asociația React și Fundatia Vodafone România. Kit-ul pentru utilizarea acestuia include un glucometru de ultimă generație cu Bluetooth, consumabile și un smartphone. Pacientul folosește zilnic glucometrul, care transmite prin Bluetooth către telefonul mobil valoarea glicemiei măsurate. Din telefon datele sunt transmise automat către server și prelucrate în vederea furnizării de informații relevante pentru pacientul diabetic și pentru medicul acestuia.

Un alt proiect prezentat la prima ediție a conferinței Mediafax Talks about Technology for Social Change este cel implementat cu succes de Fundatia Vodafone Romania și Asociatia Inima Copiilor în secția de terapie intensiva nou-născuți a spitalului Marie Curie. Prin intermediul acestuia, medicii au posibilitatea de a vizualiza, de la distanță, în detaliu, ce se întâmplă cu un pacient cu afecțiuni grave. Imaginile pot fi urmărite cu ușurință, întrucât camerele video folosite măresc imaginea de până la 12 ori. Momentul emoționant al conferinței a fost când participanții au putut vedea live nou-născuții de la spitalul Marie Curie.

Dar zonele unde tehnologia ar mai putea interveni pentru îmbunătățirea vieții noastre sunt multe și, de aceea, Agenția de presă Mediafax și Vodafone România vă invită din nou la Mediafax Talks about Technology for Social Change pentru a descoperi și anul acesta mai multe informatii despre aplicații mobile si programe inovatoare ale momentului puse în slujba comunității.

Evenimentul va reuni reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale, ai instituțiilor publice și private, medici, directori de spitale, reprezentanți ai organizațiilor de pacienți, reprezentanți ai companiilor din România.

Conferința va fi moderată de Elvira Gheorghiță, Senior Reporter Mediafax și cunoscutul blogger Cristian China-Birta.

Mai multe detalii, agenda evenimentului „Mediafax Talks about Technology for Social Change” – ediția a II-a puteți găsi pe website-ul: http://www.mediafaxtalks.ro/mediafax-talks-about-technology-for-social-change/prezentare-eveniment-70-2883

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Ninge pe Transalpina! Apel al drumarilor către şoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Erupție excepțional de rară pe suprafața Soarelui! O furtună solară se îndreaptă spre Pământ