Televiziunea înființată de Mazăre va emite în București

Televiziunea înființată de Mazăre va emite în București
Publicat: 11/05/2016, 12:08
Actualizat: 11/05/2016, 14:15

Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) a aprobat în ședința de marți, 10 mai, decizia de autorizarea a studioului Neptun TV București, licență cu difuzare locală (București) prin cablu, deținută de societatea Soti Cable Neptun SRL din Constanța, care deține și licența prin satelit cu acoperire naționala Neptun TV din Constanța.

Potrivit procesului verbal încheiat pe 13 aprilie, ca urmare a inspecției studioului din București, studioul Neptun Tv București va funcționa într-un spațiu de aproximativ 100 de metri pătrați (bulevardul Dimitrie Cantemir).

Soti Cable Neptun SRL a obținut licența pentru București pe 30 octombrie 2014.

Pe 30 aprilie a.c. ar fi urmat să expire primul termen de prelungire a intrării în funcțiune și, având în vedere că în februarie 2016 CNA a respins solicitarea prelungirii cu încă șase luni a termenului de intrare în funcțiune (al doilea termen la care avea dreptul, potrivit legislației audiovizuale), Neptun Tv București ar fi pierdut licența (http://www.mediafax.ro/cultura-media/digi-info-si-neptun-tv-bucuresti-risca-sa-si-piarda-licentele-daca-nu-incep-emisia-urgent-15084699).

La ședința CNA din ziua obținerii acestei licențe (30 octombrie 2014) a fost prezent și Valeriu Mereuță, administratorul și directorul general al Soti Cable Neptun, care a declarat că studioul de la București „a fost gândit și creat exclusiv pentru bucureșteni”. „Studiourile mari au, în general, un program generalist”, a mai spus Valeriu Mereuță, adăugând că Neptun TV București va difuza „cinci buletine informative pe zi, care nu sunt limitate numai la informații generale, ci la absolut orice se întâmplă în București”.

El a precizat că, deși Neptun TV București are la primirea licenței un format generalist, televiziunea va difuza foarte multe programe informative, plănuind ca, în aproximativ un an (de funcționare, n.r.), să se transforme în televiziune de știri.

Potrivit dosarului depus la CNA în 2014, Neptun TV București va avea un format de principiu generalist și va difuza un program de 24 de ore, din care 15 ore program propriu și 8 ore retransmisie de programe de la Neptun TV Constanța.

De asemenea, la Neptun TV București va lucra într-o primă etapă o echipă de 30 de oameni. „Această grilă de programe a fost făcută pentru perioada imediat următoare, în maxim un an de zile va veni momentul în care Neptun TV București nu va mai avea amestecul Neptun TV Constanța. Dar, pentru început, cu 30 de oameni, asta putem să facem”, a spus atunci Valeriu Mereuță, precizând că televiziunea Neptun TV București va fi dedicată în exclusivitate bucureștenilor.

Totodată, Mereuță a declarat pe 30 octombrie 2014, pentru MEDIAFAX, că licența Neptun TV București ar urma să fie pusă în funcțiune în aproximativ o lună.

Potrivit informațiilor prezentate atunci în ședința CNA, pentru obținerea licenței, investițiile în achiziționarea și dotarea cu echipamente de producție a studioului de la București al Neptun TV Constanța se ridică la aproximativ 110.000 de euro, în timp ce costurile operaționale pentru funcționarea echipei de 30 de angajați a televiziunii ajung la circa 50.000 de euro.

Potrivit site-ului CNA, asociații societății Soti Cable Neptun SRL sunt: Strutinsky Sorin Gabriel (50%), Conpress Holding SRL (25%), Cârciog Mihail Gheorghe (12,5%), Ring Star SRL (asociat unic Moga Răzvan Adrian) – 10% și Mereuță Valeriu – 2,5%. Asociații Conpress Holding SRL sunt Ciocoiu Sanda – 48%, Cârciog Mihail Gheorghe – 28%, Strutinsky Sorin Gabriel – 24%. În aceste condiții, asociatul principal al Neptun TV este Strutinsky Sorin Gabriel.

Neptun TV s-a lansat pe 29 iunie 1995, fiind înființată de Radu Mazăre, fostul primar al orașului Constanța. Potrivit site-ului CNA, licența de satelit pentru Neptun TV din Constanța a fost obținută pe 1 martie 2007, iar studioul a fost autorizat pe 2 octombrie 2007.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani...
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cui va preda Warren Buffett imperiul de 400 de miliarde de dolari?