TENSIUNI. Coreea de Nord amenință Marea Britanie: „Veți plăti prețul!” / Ce l-a scos din sărite pe Kim Jong-un

Redactor:
Silviu Bănilă
TENSIUNI. Coreea de Nord amenință Marea Britanie: „Veți plăti prețul!” / Ce l-a scos din sărite pe Kim Jong-un

Coreea de Nord a avertizat Marea Britanie că „va plăti prețul” după ce a plasat două organizații pe lista cu sancțiuni.

Guvernul britanic a anunțat că aceste organizații sunt implicate în munca forțată, tortură și crimă, în lagărele nord-coreene, scrie Daily Mail. Decizia este prima dintr-o serie de sancțiuni sub incidența noului regim privind drepturile omului la nivel global.

În data de 6 iulie, ministrul de Externe Dominic Raab a anunțat sancțiuni împotriva unui număr de 49 de organizații și persoane, acuzate de abuzuri împotriva drepturilor omului.

Acesta a declarat că noul regim al sancțiunilor va viza persoanele responsabile pentru „cele mai grave încălcări ale drepturilor omului la nivel internațional”.

Coreea de Nord critică dur Marea Britanie: „Un puci politic!”

Decizia Marii Britanii a stârnit furia Phenianului și ministrul de Externe nord-coreean a transmis, printr-un purtător de cuvânt: „Cea mai recentă decizie a Marii Britanii reprezintă un puci politic flagrant, prin care această țară dorește să sară în vagonul SUA”.

„Condamnăm cu vehemență și respingem atitudinea Marii Britanii de a impune sancțiuni instituțiilor responsabile cu securitatea țării noastre, aceasta fiind o intervenție agresivă în afacerile noastre interne”.

Sancțiunile vor permite miniștrilor să impună restricții privind călătoriile și să înghețe conturile oficialilor statali și nu numai.

Organizațiile și persoanele fizice provin din patru națiuni diferite, inclusiv 25 din Rusia și 20 din Arabia Saudită.

Sora lui Kim Jong-un exclude posibilitatea organizării unui nou summit Coreea de Nord-SUA. Kim Yo Jong: Pot să apară surprize

Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean, Kim Jong,-un, a declarat vineri că un nou summit între Coreea de Nord și Statele Unite ar fi benefic doar pentru Washington în acest moment și a adăugat că țara sa nu a avut intenția de a „amenința SUA”, potrivit presei de stat.

Inchide