TESTARE ÎN MASĂ. Peste 3000 de bucureșteni s-au înscris să fie testaţi gratuit pentru noul coronavirus

Redactor:
Gândul
TESTARE ÎN MASĂ. Peste 3000 de bucureșteni s-au înscris să fie testaţi gratuit pentru noul coronavirus
ELCEN, despre acuzațiile Gabrielei Firea: Lansează din nou informații mincinoase în spațiul public / Sursă Foto: Gabriela Firea Facebook

Peste 3.000 de bucureşteni s-au înscris să fie testaţi pentru noul coronavirus, în primele ore după lansarea platformei, în cadrul programului „Testăm pentru Bucureşti”, informează Primăria Capitalei. Testarea se va realiza în mod gratuit, iar Primăria Capitalei, prin ASSMB, urmeaza să deconteze pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei, direct către laboratoarele de stat și private afiliate proiectului.

Primarul General, Gabriela Firea, spune că programul se anunță a fi un succes

„Mă bucur foarte mult că peste 3.000 de bucureșteni au accesat platforma online http://testampentrubucuresti.assmb.ro/ și au aplicat pentru a a fi testați GRATUIT în vederea diagnosticării eventualei prezențe a virusului SARS-CoV-2.

Numărul mare de voluntari înscriși în acest program într-un timp atât de scurt ne confirmă faptul că bucureștenii așteptau din partea autorităților o astfel de inițiativă, similară celorlalte metropole europene.

Până acum, unitățile medicale testau doar persoanele cu simptome de infectare, iar cei asimptomatici nu aveau posibilitatea să afle dacă sunt sănătoși sau nu.

De aceea, Primaria Capitalei oferă posibilitatea bucureștenilor să se testeze, gratuit, printr-un simplu exudat nazofaringian.

Vor fi utilizate teste de tip antigen standard RT-PCR, cele mai utilizate la ora actuală pe plan mondial pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2.

Aceste teste vor fi prelucrate de 9 de unități medicale de stat și private, cu 36 de puncte de recoltare, afiliate acestui proiect”, a declarat Gabriela Firea, potrivit Digi24.

PMB a recomandat bucureştenilor să nu utilizeze adrese de e-mail de pe yahoo.com în vederea înscrierii

„În urma sesizărilor celor care au aplicat pe această platformă, dar nu au primit confirmarea înscrierii, recomandăm evitarea utilizării adreselor de e-mail de pe yahoo.com, pentru că acestea fie ajung cu întârziere, fie sunt trimise direct în spam. Cei care s-au înscris deja cu o adresă de yahoo sunt rugaţi să se reînscrie, cu o altă adresă de e-mail”, a precizat Primăria Capitalei.

În urma sesizărilor celor care au aplicat pe această platformă dar nu au primit confirmarea înscrierii, Primăria Capitalei recomandă evitarea utilizării adreselor de e-mail de pe yahoo.com, pentru că acestea fie ajung cu întârziere, fie sunt trimise direct în spam. Cei care s-au înscris deja cu o adresa de yahoo, sunt rugați să se reînscrie, cu o altă adresă de e-mail.

Aplicația oficială este funcțională începând de vineri, 22 mai, ora 13.00

Bucureștenii vor completa o declarație ce cuprinde criterii de eligibilitate și date personale (nume, prenume, CNP, serie și număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naștere). După finalizarea acestei prime etape și acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere și consimțământul pentru participare.

Fiecare participant înscris primește un număr de înregistrare și un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare și testarea propriu-zisă.

 

Tags:
Inchide