ANUNȚ. Gabriela Firea: Va începe testarea voluntară a 11.000 de bucureșteni/ Se renunță la testele anti-Covid în cabinetele medicale din şcoli

ANUNȚ. Gabriela Firea: Va începe testarea voluntară a 11.000 de bucureșteni/ Se renunță la testele anti-Covid în cabinetele medicale din şcoli
ELCEN, despre acuzațiile Gabrielei Firea: Lansează din nou informații mincinoase în spațiul public / Sursă Foto: Gabriela Firea Facebook
Publicat: 18/05/2020, 20:39
Actualizat: 18/05/2020, 21:02

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că în scurt timp va începe testarea extinsă a bucureștenilor, dar se va renunţa la ideea efectuării de teste pentru depistarea anticorpilor COVID-19 în cabinetele şcolare. Părinţii elevilor s-au opus acestei idei.

„Acest proiect a fost blocat doar pentru ca l-am propus eu. Din cinism si invidie”, a spus Gabriela Firea, într-o postare publicată pe Facebook.

In scurt timp, va incepe testarea extinsa a persoanelor fara simptome din Bucuresti. In total, peste 20 000 de teste in…

Publicată de Gabriela Firea pe Luni, 18 mai 2020

„Ce se poate cu succes în întreaga lume, la noi este blocat. Am schimbat de câteva ori locaţiile pentru testare. Fapt inimaginabil dar real! Am renunţat şi la ideea testării în cabinetele de medicină şcolară, pe care ne angajasem să le dezinfectăm”.

„Oricum, virusul poate fi adus în şcoli de oricine, nu doar de «testaţii lui Firea». Atâta răutate nu am văzut!”, a declarat Firea.

Asociaţiile părinţilor elevilor s-au opus ideii ca testele anti-Covid să se desfăşoare în cabinetele medicale din şcoli, mai ales în condiţiile în care de la 2 iunie vor începe cursurile de pregătire a examenelor pentru elevii din clasele terminale (a VIII-a şi a XII-a).

„Timpul e foarte scurt, iar şcolile nu au timp să se pregătească astfel încât să avem garanţia 100% că vor fi respectate procedurile din ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei”, a spus preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi.

Gabriela Firea a adăugat că „în privinţa celor 10 500 de bucuresteni cuprinşi în eşantionul elaborat de INSP, pentru testarea de anticorpi, din cadrul studiului ştiinţific care va arăta gradul de contaminare a comunităţii din Capitală, circulaţia virusului şi procentul de imunizare pe cale naturala a populaţiei, cu siguranţă vom găsi modalităţil optime pentru demararea şi finalizarea în cele mai bune condiţii a acestui proiect atât de necesar”.