Testul prin care poate fi depistat cancerul. Este la îndemâna oricui și implică folosirea degetelor

Redactor:
Gandul
Testul prin care poate fi depistat cancerul. Este la îndemâna oricui și implică folosirea degetelor
Testul Scharmroth ar putea ajuta la depistarea cancerului și presupune poziționarea celor două degete arătătoare, unul în fața celuilalt, lipite. E falsă sau adevărată această teorie?

Cancerul pulmonar ar putea fi depistat în fază precoce cu ajutorul testului Schamroth, scrie digi24.ro.

Cei sănătoși pot distinge un mic spațiu în forma unui ROMB între cuticule.

Dacă nu apare acest spațiu, poate indica un hipocratism digital sau „clubbing”, adică o deformare a ultimelor falange (extremitățile degetelor), care au tendința de a se îngroșa și a se îndepărta unul de celălalt spre vârf.

Unghiile au un aspect bombat și lucesc. Acesta ar fi semnul unei boli grave sau cel puțin așa susține infirmiera Emma Norton din Marea Britanie.

Două treimi dintre bolnavi nu au acest semn, avertizează Cancer Research UK. De asemenea, curbura degetelor poate fi semnul altor boli, nu numai al cancerului. Deformarea degetelor poate surveni în cazul problemelor pulmonare, al bolii cardiovasculare de patologie digestivă sau în cazul reumatismului.

Oricare ar fi mitul, medicii trebuie consultați de pacienți. Medicii sunt însă sceptici referitor la acest test, care pare mai degrabă o metodă băbească decât un procedeu dovedit științific.

Inchide