Toate pârtiile de schi din Poiana Brașov au fost deschise. Spectacol impresionant realizat de monitorii de schi

Toate pârtiile de schi din Poiana Brașov au fost deschise. Spectacol impresionant realizat de monitorii de schi
Publicat: 23/12/2017, 21:18

Alături de reprezentanții școlilor de schi din Poiana Brașov s-au mai aflat și angajații de la Salvamont și Jandarmeria Montană. În plus, administratorii domeniului schiabil au prezentat utilajele care sunt folosite la întreținerea pârtiilor.

Evenimentul de deschidere a sezonului de schi a debutat la ora 13.00, cu muzică și voie bună. În jurul orelor 15:00, pentru toți copiii cuminți, Moș Crăciun a sosit cu sania și cu cadouri multe, iar apoi trupa Direcția 5 a susținut un concert pe scena amenajată la baza Pârtiei Bradul.

Punctul culminat a fost reprezentat de coborârea pârtiei cu torțe aprinse în mâini a monitorilor de schi și a salavatorilor montani.

Potrivit administratorilor domeniului schiabil, toți cei 24 de kilometri de pârtii din Masivul Postăvaru sunt practicabili.

Vremea rece a favorizat pornirea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale, astfel că sunt condiții excelente de schi sau snowboard în Poiana Brașov.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Brașov, în parteneriat cu Asociația de Turism Poiana Brașov, sub deviza „Povestea de Crăciun în Poiana Brașov!”.

Tot sâmbătă au fost deschise și pârtiile Clăbucet și Clăbucet Sosire Predeal, stratul de zăpadă măsurând aici 30 de centimetri.

Societatea Teleferic Prahova anunță că pârtiile Clăbucet și Clăbucet Sosire sunt deschise din acest weekend. Stratul de zăpadă ajunge la 30 de cm, iar pe pârtia Clăbucet Sosire Predeal au fost introduse și tunurile de zăpadă artificială.

Și nu sunt singurele pârtii care își așteaptă turiștii. Sunt funcționale și cele de la Valea Dorului, Scândurari și Valea Soarelui.

Starea pârtiilor o puteți urmări LIVE aici: http://www.teleferic.ro/live-webcam/

Zeci de mii de turiști au decis să își petreacă sărbătorile de iarnă la munte, gradul de ocupare al hotelurilor și pensiunilor fiind de peste 90%.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase