Traficul aerian atinge un nivel RECORD în primele 6 luni din 2017. Câți pasageri au tranzitat aeroporturile din București

Traficul aerian atinge un nivel RECORD în primele 6 luni din 2017. Câți pasageri au tranzitat aeroporturile din București
Publicat: 31/07/2017, 14:55

Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile din București în primul semestru din 2017 a înregistrat o creștere de 20,5% față de aceeași perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele depășirii pragului de 12 milioane de pasageri în anul 2017, potrivit Companiei Naționale de Aeroporturi București (CNAB).

CNAB susține că evoluția numărului de pasageri pe cele două aeroporturi devansează semnificativ tendința generală înregistrată la nivel european. Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, și o creștere a numărului de mișcări de aeronave, depășind și la acest capitol trendul european. Astfel, în primele șase luni ale anului 2017, numărul mișcărilor de aeronave pe aeroporturile din București a crescut cu 9,3% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Compania precizează că la orele de vârf pot surveni situații de prelungire a timpului de așteptare la punctele de control din cauza creșterii numărului de pasageri și a dinamicii traficului aerian pe timp de vară.

Pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București operează în prezent 41 de companii aeriene, care transportă pasageri către 152 de destinații.