Tragedie în Brașov: un bebeluș născut de urgență prin cezariană, după ce mama lui a fost lovită de o mașină, a murit după trei zile

Tragedie în Brașov: un bebeluș născut de urgență prin cezariană, după ce mama lui a fost lovită de o mașină, a murit după trei zile
Publicat: 21/05/2015, 17:35

Șoferul care a provocat accidentul din localitatea Cristian, Liviu Gheorghe Neculicioiu, s-a prezentat, joi, în jurul orei 12.30, la Judecătoria Brașov, însoțit de un avocat. El și-a recunoscut vina atât în fața jurnaliștilor, înainte de a intra în sala de judecată, cât și în fața magistraților care au judecat propunerea de arestare preventivă făcută pe numele său.

Instanța a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile făcută de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, dar avocatul bărbatului, Georgeta Băncilă, a spus că a contestat decizia în sală.

„Atitudinea lui în fața instanței a fost una corectă, spun eu, și de regret profund. O atitudine nesperat de bună. A recunoscut încă de la început, din seara aceea”, a spus Băncilă.

Întrebată de jurnaliști cum a justificat clientul ei faptul că s-a urcat băut la volan, ea a spus că acesta fusese la o petrecere cu o seară înainte, dar a susținut că nu băuse înainte de a se urca la volan.

„Nu s-a urcat băut la volan pentru că el nu bea. A băut seara la un chef și după chef, venind acasă la ora 02.00 dimineața, a avut copilul febră și a plecat să cumpere Nurofen”, a afirmat avocatul.

Ea a justificat alcoolemia de 1,7 grame/litru de alcool în sânge spunând: „Dacă nu mănânci și dacă ești o persoană care nu rezistă la băutură, alcoolemia se vede”.

Totuși, ea a adăugat că bărbatul era lucid înainte de a se urca la volan.

„Era foarte lucid. Se poate vedea din actele de la Zărnești, unde se spune că avea mers și vorbire coerente, privire foarte lucidă, s-a discutat foarte coerent cu el”, a afirmat Băncilă.

La Judecătorie au sosit și câțiva prieteni ai bărbatului, care le-au povestit jurnaliștilor că acesta nu consuma niciodată alcool înainte de a se urca la volan și că a fost șofer de TIR profesionist.

„Și când mergea la un botez sau la o nuntă nu venea niciodată cu mașina. A fost ghinionul lui. S-au distrus două familii. Este un om care ajuta pe oricine la nevoie”, a spus o prietenă apropiată a lui Neculicioiu.

În prezent, Neculicioiu este cercetat pentru conducerea unui autovehicul în timp ce se afla sub influența alcoolului, însă încadrarea juridică s-a putea schimba după ce bebelușul femeii accidentate, născut de urgență prin cezariană, a murit, în noaptea de miercuri spre joi, la Maternitatea Brașov.

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 12.00, pe DN 73, în localitatea Cristian, unde femeia, în vârstă de 26 de ani și însărcinată în opt luni, traversa strada pe trecerea de pietoni, alături de soțul său, paramedic la SMURD Brașov. Bărbatul își ținea soția de mână când au fost loviți de o mașină care circula cu viteză, însă doar femeia a fost rănită, astfel că el i-a acordat primul ajutor, și-a anunțat colegii să intervină și a cerut intervenție de urgență și de la Maternitate pentru a-și salva copilul nenăscut.

Potrivit Poliției Brașov, în urma impactului, mașina condusă de bărbatul de 44 de ani a ajuns pe contrasens, a lovit un autoturism parcat și s-a oprit într-un imobil.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov, căpitanul Ciprian Sfreja, spunea că femeia a suferit un traumatism cranian sever, fiind găsită în comă, precum și mai multe traumatisme la șold și la picioare. Ea a fost transportată la Spitalul Județean Brașov, unde i s-a făcut o operație de cezariană, bebelușul fiind în stop-cardiorespirator.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Obstretică și Ginecologie din Brașov, Valeria Badea, spunea, la rândul său, că o echipă formată din doi medici ginecologi, un medic neonatolog și o asistentă s-a deplasat la Spitalul Județean Brașov în regim de urgență, pentru a salva copilul, un băiețel de 2.700 de grame, care a fost internat la ATI la Maternitatea Brașov.

Miercuri, tatăl copilului, Laurențiu G., în vârstă de 32 de ani, paramedic la SMURD Brașov, și-a botezat băiețelul, în spital, numindu-l Robert Cosmin, în timp ce mama, Iulia G., se află în continuare în comă. Iulia și Laurențiu s-au căsătorit în septembrie 2014 și acesta era primul lor copil.

Pe de altă parte, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov anunța, printr-un comunicat de presă transmis miercuri, că s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Liviu Gheorghe Neculicioiu pentru conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit procurorilor, accidentul s-a produs după ce șoferul și-a scăpat din mână telefonul mobil și era preocupat să îl caute, astfel că nu a observat-o pe femeia care traversa pe trecerea de pietoni.

De asemenea, anchetatorii spuneau că bărbatul avea o alcoolemie de 1,70 grame/litru de alcool pur în sânge la prima probă și de 1,55 grame/litru de alcool pur în sânge la a doua probă. De altfel, aparatul etilotest indicase o valoare de 0,90 miligrame/litru de alcool în aerul expirat, astfel că șoferul a fost reținut, fiind însă eliberat din custodia Poliției Județene Brașov după ce i-a expirat mandatul de 24 de ore. Procurorul de caz a formulat o propunere de arestare preventivă pe numele bărbatului, care a fost judecată la Judecătoria Brașov.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ștafeta torței olimpice de la Paris 2024 va include 30 de situri din patrimoniul UNESCO