TRAGEDIE. MAE, demersuri de urgență după ce un român a murit și alți patru au fost răniți, într-un microbuz distrus de un camion în Ungaria

Redactor:
Gandul

Ministerul Afacerilor Externe anunță că a întreprins, în regim de urgență, demersuri pentru identificarea românului care a decedat într-un accident sever, joi, în Ungaria. Alte patru persoane au fost rănite actunci, după ce microbuzul în care se deplasau a fost distrus de un camion în Ungaria. Cinci persoane au murit în total în teribilul accident, care a făcut bucăți mașina.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Budapesta a fost notificată de către autoritățile locale cu privire la decesul unui cetățean român, rezident în Ungaria. Ambasada României la Budapesta a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile competente pentru informații suplimentare privind identitatea acestuia, precum și circumstanțele producerii decesului, potrivit unui comunicat transmis, luni, de reprezentanții instituției.

Potrivit datelor comunicate de către autoritățile locale, MAE precizează că persoana a decedat în urma unui accident rutier produs la data de 28 mai a.c., în apropierea orașului Balatonkenese, familia persoanei decedate fiind notificată de către angajator. Autoritățile locale nu au informat misiunea diplomatică cu privire la existența altor cetățeni români afectați în urma acestui incident.

„De asemenea, până la acest moment, la nivelul ambasadei nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea niciunui cetățean român în legătură cu acest accident. Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Budapesta este în dialog cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în limita competențelor și în funcție de solicitări”, se arată în informarea MAE de luni.

Cinci persoane au murit pe loc

Accidentul cumplit petrecut joi pe o șosea din Ungaria, în care cinci oameni au murit și alți patru au fost răniți, a cutremurat autoritățile. Printre cei patru răniți se numără și un adolescent de 17 ani, transmite observatornews.ro.

Una dintre victimele decedate este un român care lucra în Ungaria, iar cei patru răniți sunt de asemenea români.

Camionul și microbuzul au intrat în coliziune violentă, joi dimineața, la marginea localității Balatonkenese, pe DN 710.

Autoritățile au precizat că accidentul a avut loc după ce șoferul microbuzului s-a angajat în depășirea unui alt camion, fără să se asigure temeinic.

Cinci din cele nouă persoane care călătoreau în microbuz au murit la fața locului, iar alte patru persoane au fost rănite.

OLANDA. Doi români au murit și patru au fost răniți într-un accident de microbuz

Doi români au murit și patru au fost răniți într-un accident de microbuz, pe o șosea din Olanda, în dimineața zilei de marți, 26 mai, în jurul orei 05.30. În zona orașului Middenmeer, din nordul Olandei, microbuzul în care se aflau a fost izbit în plin de o șoferiță de 23 de ani, care a venit cu viteză de pe un drum secundar și nu ar fi acordat prioritate.

Accident înfiorător în 2019, tot în Ungaria: Au murit nouă români

Nouă români au murit, în martie 2019, în urma coliziunii între un microbuz înmatriculat în România și un camion, în zona Cegledbercel, Ungaria, a comunicat Poliția din zona Pest. Victimele accidentului se întorceau din Slovenia, unde au muncit în agricultură. Patru dintre acestea sunt din comuna Mica, iar alte cinci din comuna Bălăușeri, județul Mureș.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că, în urma finalizării tuturor procedurilor specifice, trupurile neînsuflețite ale celor nouă cetățeni români decedați în urma accidentului rutier produs în Ungaria, la data de 22 mai 2018 au fost repatriate în cursul zilei de ieri, 26 mai 2018. Acțiunea de repatriere a fost coordonată de Celula de criză a MAE, care și-a continuat neîntrerupt activitatea de la data producerii accidentului până la repatrierea trupurilor neînsuflețite. Cheltuielile aferente au fost suportate de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de urgență aflat la dispoziția ministerului”, anunța Ministerul de Externe la acea vreme.

 

Inchide