Tramvaie blocate zeci de minute în București după ce o şoferiţă și-a parcat mașina pe șine

Tramvaie blocate zeci de minute în București după ce o şoferiţă și-a parcat mașina pe șine
Publicat: 25/06/2022, 17:56

O șoferiță a paralizat astăzi traficul din zona de nord a Capitalei după ce a parcat mașina direct pe linia de tramvai și a plecat la cumpărături. Astfel, circulația tramvaielor de pe linia 5 a fost complet blocată timp de o oră și jumătate. Incidentul a avut loc pe bulevardul Barbu Văcărescu.

Traficul a fost reluat abia după ce femeia și-a terminat treaba și s-a întors la mașină, timp în care două tramvaie au aşteptat unul în spatele celuilalt ca ea să își mute mașina pentru a putea merge mai departe.

Femeia le-a spus poliţiştilor când aceştia au sunat-o la telefon că şi-a parcat maşina pe linia de tramvai, a luat metroul şi a plecat într-o altă zonă din Bucureşti la cumpărături.

În final, femeia a fost luată de poliţişti, a fost legitimată şi dusă la secția de poliție. Acum urmează să i se întocmească dosar penal şi să i se suspende şi permisul de conducere pe toată perioada cercetărilor.

Călătorii de pe ruta respectivă au fost nevoiți să își găsească alte căi prin care să ajungă la destinație, doar că nu au apucat să circule prea mult, pentru că la câteva sute de metri un alt autoturism era parcat pe linia de tramvai.

Linia de tramvai a fost repusă în funcțiune în urmă cu o săptămână, iar linia de autobuz care trecea prin această zonă a fost suspendată. Astfel că, timp de 90 de minute oamenii nu au putut folosi nici tramvaiul și nici un alt mijloc de transport pentru a se deplasa.

Tramvaiul 5 a fost pus în circulaţie după 5 ani, iar mulți dintre șoferii care trec pe acolo nu știu acest lucru și unii dintre ei își parchează în continuare mașinile pe linia de tramvai.