Transport public cu TROTINETE electrice, inaugurat la Timișoara – VIDEO

Transport public cu TROTINETE electrice, inaugurat la Timișoara - VIDEO
Publicat: 01/04/2019, 13:39

Reprezentanții Primăriei Timișoara au inaugurat, luni, în Complexul Studențesc, cel de-al șaptelea subsistem de transport public în comun din oraș. Este vorba de transportul cu trotinete electrice, după ce municipalitatea a cumpărat 25 de astfel de vehicule, în valoare de aproape 130.000 de lei.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a ținut să se plimbe cu o trotinetă electrică, iar la final s-a arătat încântat de noile vehicule cumpărate, precizând că „este chiar foarte plăcut”.
Robu a declarat că trotinetele electrice pot fi închiriate gratuit, pentru cel mult 30 de minute, de către persoanele care au un card de călătorie eliberat de Societatea de Transport Public Timișoara, și descarcă o aplicație pe telefonul mobil.

„Inaugurăm astăzi (n.r. luni) al șaptelea subsistem al sistemului de transport public al Timișoarei. Avem tramvaie, troleibuze, autobuze, minibuse, biciclete, vaporașe și începând de astăzi, trotinete. Acest sistem de cheamă TroTM și cuprinde pentru început 25 de trotinete și trei stații. Am gândit că cel mai potrivit este să începem cu funcționarea și a unui astfel de sistem în zona studențească și avem o stație aici, în mijlocul Complexului Studențesc, o altă stație la Universitatea de Vest și o a treia la Universitatea Politehnica, la grupul de facultăți electrice. Trotinetele pot merge cu 25 km/h și au o autonomie de 30 km”, a afirmat Nicolae Robu.

Trotinetele pot fi luate gratuit de către utilizatori, în baza cardului de abonat la Societatea Publică de Transport a Timișoarei. Studenții și elevii au, din 2013, gratuitate pe toate mijloacele de transport public din Timișoara.

Primarul Timișoarei a precizat că în perioada următoare vor mai fi achiziționate 100 astfel de trotinete electrice, dar și segway-uri, cu care cetățenii să se plimbe gratuit.

„Avem de gând ca în acest an să mai cumpărăm încă 100. Vom vedea și care e gradul de utilizare, avem așteptări ca el să fie foarte ridicat. În pasul următor vom merge pe un alt nivel în ceea ce privește informatizarea. Acum am folosit sistemul de gestiune informatică pe care-l avem și la biciclete, cu stații de unde se ridică bicicletele, respectiv trotinetele, respectiv unde se depun. La următoarea etapă o să mergem pe un sistem în care poți lăsa trotineta unde vrei, totul este monitorizat cu precizie prin sistem GPS. Ele vor ajunge să fie împrăștiate în oraș, sunt luate, folosite, lăsate într-un loc civilizat, dar nu în stații și pot fi luate de alt utilizator. Acesta este sistemul cel mai evoluat și la ora actuală în lume. Bineînțeles că există mecanisme antifurt. Sunt convins că aceste mijloace ecologice, moderne, vor avea mare priză, mai ales la tineri, dar nu numai. Am văzut, mai ales în Miami și Tel Aviv, foarte multe persoane și în vârstă folosind trotinerele. În Tel Aviv erau trotinete puțin mai mari și mergeau două persoane pe o trotinetă. Vom lua și segway-uri, dar nu vă pot spune câte”, a declarat Nicolae Robu.

Directorul Societății de Transport Public Timișoara, Nicolae Bitea, a afirmat că persoanele interesate să se plimbe gratuit cu trotineta electrică trebuie să descarce aplicația TroTM pe telefonul mobil.

„Fiecare persoană care dorește să folosească trotineta electrică prin al șaptelea subsistem pe care noi, Societatea de Transport Public Timișoara, împreună cu Primăria Municipiului Timișoara am pus-o în practică, trebuie să dețină un card de călătorie din partea STPT, care se ridică de la toate punctele de vânzare din oraș, și trebuie să aibă descărcată pe telefon aplicația TroTM. În viitor vom face un sistem astfel încât trotinetele să poată fi lăsate în niște locuri normale din oraș și în baza acelei aplicații să poată fi identificate și vizualizate de toți doritorii”, a afirmat Nicolae Bitea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală