Trei angajați din cadrul Direcției de Urbanism a Capitalei au fost arestați. O inculpată, director executiv în cadrul Direcției, a înaintat procurorilor documente falsificate înlocuite în dosarele de autorizare

Trei angajați din cadrul Direcției de Urbanism a Capitalei au fost arestați. O inculpată, director executiv în cadrul Direcției, a înaintat procurorilor documente falsificate înlocuite în dosarele de autorizare
Trei angajați din cadrul Direcției de Urbanism a Capitalei au fost arestați. O inculpată, director executiv în cadrul Direcției, a înaintat procurorilor documente falsificate înlocuite în dosarele de autorizare / Sursă Foto: Pixabay
Publicat: 17/12/2020, 17:42
Actualizat: 06/04/2021, 15:17

Potrivit unui comunicat al Instituției Purtătorului de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de opt inculpați pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de falsuri, favorizarea făptuitorului și executarea fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acestora. Trei dintre cei opt inculpați au fost arestați. Unul dintre aceștia este director executiv al Direcției de Urbanism din Primăria Generală.

Ordonanța de inculpare

În cuprinsul ordonanței de inculpare se arată că o inculpată, director în cadrul Direcției de Urbanism a Capitalei, a înaintat procurorilor documente falsificate înlocuite în dosarele de autorizare.

„Trei inculpați, beneficiari reali ai patru imobile, locuințe colective situate într-o zonă construită protejată pe străzile Străbună, Șaradei, Episcop Vulcan din Sectorul 1. București au efectuat lucrări fără existența unei autorizații de construcție sau cu nerespectarea acesteia.

Cu privire la imobilele situate în străzile Străbună și Episcop Vulcan, doi inculpați au determinat membrii comisiei de recepție formată din reprezentanți ai Primăriei Municipiului București, Inspectoratului de Stat în Construcții și specialiști să ateste în mod nereal cu ocazia întocmirii procesului verbal de recepție că lucrările de construire au fost executate conform autorizației de construire, deși lucrările nu erau finalizate și erau executate cu nerespectarea prevederilor acesteia.

Pentru a scăpa de răspundere penală, doi inculpați au determinat alte persoane să sustragă documente din dosarele de autorizare existente la Primăria Municipiului București și să înlocuiască documentele respective cu altele falsificate.

O inculpată, director executiv în cadrul Direcției Urbanism – Primăria Municipiului București a înaintat urmare a solicitărilor formate de organele judiciare și Poliția Locală – Direcția de Control documente falsificate înlocuite în dosarele de autorizare.

Prin ordonanțele procurorului din data de 17.12.2020 a fost dispusă consemnarea sumei totale de 775.000 lei de către cei 8 inculpați în vederea dispunerii măsurii controlului judiciar pe cauțiune.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale și dispunerea măsurilor preventive și instituții reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual și care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în ordonanța de inculpare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului