Trei drumuri naționale și 15 drumuri județene, închise în Ialomița din cauza viscolului

Trei drumuri naționale și 15 drumuri județene, închise în Ialomița din cauza viscolului
Publicat: 29/01/2014, 13:54
Actualizat: 31/07/2014, 14:38

Trei drumuri naționale, 15 drumuri județene și mai multe tronsoane de drumuri comunale din județul Ialomița sunt închise, miercuri, din cauza viscolului, Poliția instituind filtre care îi avertizează pe șoferi asupra stării drumurilor și le permit doar riveranilor să intre pe tronsoanele închise.

Potrivit datelor furnizate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița, din cauza viscolului și a zăpezii abundente mai multe drumuri din județ sunt blocate miercuri la prânz.

Astfel, sunt închise DN 2 între Urziceni și limita cu județele Buzău și Ilfov, DN 1D între Urziceni și limita cu județul Prahova și DN 2C – între localitatea Slobozia și limita cu județul Buzău.

De asemenea, sunt blocate și 15 drumuri județene: DJ 302 între localitățile Movilița – Roșiori – Drăgoești și între localitățile Dridu și Movilița, DJ 10 între localitățile Maia – Fierbinți Târg și între localitățile Dridu și Jilavele, DJ 102H, între localitățile Grindu – Colelia și între localitățile Grindu – Cotorca, DJ 203B, între localitățile Grindu – Valea Măcrișului, DJ 201A între localitățile Adâncata – Moldoveni – Coșereni, DJ 101D între localitatea Adâncata și intersecția cu DN1D, DJ 201B între localitățile Ciochina – Rași, DJ 203E între localitățile Căzănești și Cocora, DJ 203F între localitățile Grivița – Smirna și între localitățile Iazu – Valea Ciorii, DJ 213 între Chirana și limita cu județul Brăila, DJ 213 A între localitățile Bucu – Gheorghe Lazăr, DJ 211 între localitățile Grivița – Traian, DJ 212 între localitățile Movila – Fetești, DJ 201 între localitățile Cosâmbești – Gimbășani – Gura Văii și DJ 306B între localitatea Gheorghe Doja și DN2A.

Conform sursei citate, intervenția utilajelor de deszăpezire este dificilă din cauza vântului puternic, iar trei echipaje ale Poliției Rutiere au instituit filtre la intersecția DN 1D cu DN 2, pe DN2 la limita cu județul Buzău și unul pe DN2 la limita cu județul Ilfov.

Și în județul Prahova, la intrarea pe DN 1 D spre Urziceni, a fost instituită o restrictie, polițiștii permițând doar șoferilor riverani să intre pe acest drum care face legătura cu județul Ialomița.

Probabilitatea ca Administrația Națională de Meteorologie (ANM) să emită, miercuri după-amiază, cod roșu de ninsori și viscol pentru anumite zone este foarte mare, a anunțat directorul ANM, Ion Sandu.

El a amintit, într-o discuție cu premierul Victor Ponta, aflat la sediul ANM, că pentru emiterea unui cod roșu este necesar să fie îndeplinite trei condiții, și anume ca stratul de zăpadă să fie de cel puțin 50 centimetri, intensitatea căderii zăpezii să fie de peste 10-15 cm/oră, iar viteza vântului să depășească 80-90 km/oră.

„Probabilitatea ca, miercuri după-amiază, aceste trei condiții pentru emiterea codului roșu să fie îndeplinite este foarte mare (…) După-masă, cel puțin o perioadă de câteva ore, va fi emis cod roșu, asta înțeleg că se va întâmpla”, a spus Sandu, după ce reprezentanții ANM au prezentat prognoza pentru următoarele ore.

Aceștia au arătat că sunt monitorizate cu atenție județele din sud-est, în special pe cele din Dobrogea și Bărăgan, respectiv Ialomița și Călărași, dar și Buzău și Brăila, marcate la acest moment cu cod portocaliu, dar și roșu pentru ora 15.00-16.00 până spre seară.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Revoltător! Cum justifică Luis Fabian crima de la Padina: 'Trebuie să înghit eu?!'
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Au auzit strigăte disperate de sub pământ, iar când s-au apucat de săpat au dat...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Sedus și jefuit de iubita româncă. Metoda prin care o femeia în vârstă de 47...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Rusia îşi concentrează forţele pentru o nouă invazie din nord în Ucraina. Avertisment al şefului...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Halep a renunțat. Decizia care șochează lumea tenisului. A pus punct!
Florin Răducioiu, distrus după relația cu fotomodelul Janine Sârbu. Cum a aflat că e înșelat
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
(P) Iată ce monitor gaming se caută în 2024
×