Trei liceeni de la un colegiu din Capitală, arestați după ce au tâlhărit un elev de 15 ani

Trei liceeni de la un colegiu din Capitală, arestați după ce au tâlhărit un elev de 15 ani
Trei liceeni de la Colegiul Tehnic de Aeronautică "Henri Coandă" din Capitală au fost arestați preventiv pentru 20 de zile după ce au bătut și amenințat un elev de 15 ani, coleg la un club de kaiac-canoe cu unul dintre aceștia, și i-au furat telefonul mobil în valoare de 2.500 de lei.
Publicat: 23/11/2012, 16:00
Actualizat: 26/06/2013, 09:10

Trei liceeni de la Colegiul Tehnic de Aeronautică „Henri Coandă” din Capitală au fost arestați preventiv pentru 20 de zile după ce au bătut și amenințat un elev de 15 ani, coleg la un club de kaiac-canoe cu unul dintre aceștia, și i-au furat telefonul mobil în valoare de 2.500 de lei.

Cei trei liceeni, cu vârste de 16 și, respectiv, 17 ani, au stabilit în 20 noiembrie ca în ziua următoare să îl tâlhărească pe elevul de 15 ani de toate bunurile pe care acesta le va avea asupra lui, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei remis, vineri, agenției MEDIAFAX.

Astfel, în urma înțelegerii, unul dintre cei trei liceeni, care era coleg cu elevul de 15 ani la un club de kaiac-canoe, urma să îl însoțească la plecarea de la antrenament spre casă și să-l arate celorlalți doi.

„Totodată, pentru a nu crea suspiciuni cu privire la implicarea colegului de antrenament în comiterea faptei, suspecții au stabilit ca și acesta să fie deposedat de bunuri în același fel ca și victima, urmând ca acestea să-i fie restituite ulterior”, a precizat Poliția Capitalei.

În baza acestui plan, în 21 noiembrie, elevul de 15 ani și colegul de club al acestuia, care se întorceau de la antrenamentul desfășurat pe lacul Herăstrău, au fost opriți de ceilalți doi tineri, care, după ce i-au lovit și amenințat, le-au luat bunurile pe care le aveau asupra lor.

Polițiștii bucureșteni i-au prins pe cei trei suspecți în mai puțin de 24 de ore, stabilind atât existența înțelegerii ce ar fi stat la baza comiterii faptei, cât și participația fiecăruia dintre ei la săvârșirea acesteia.

Totodată, polițiștii Capitalei au reușit să recupereze telefonul mobil furat de la elevul de 15 ani, în valoare de aproximativ 2.500 de lei.

Cei trei liceeni au fost arestați preventiv pentru 20 de zile, fiind acuzați de tâlhărie și, respectiv, complicitate la această infracțiune.

Surse din Poliție au declarat pentru MEDIAFAX că în 21 noiembrie, în jurul orei 16.00, mama elevului de 15 ani a sunat la 112 și a spus că fiul ei a fost victima unei tâlhării la intersecția străzilor Smaranda Trăescu și Alexandru Șerbănescu.

Polițiștii l-au găsit pe băiat la locul indicat, plin de sânge. Acesta a fost transportat pentru investigații la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, apoi la Spitalul Floreasca, unde i-a fost făcută o tomografie, în condițiile în care fusese lovit puternic în cap.

Băiatul le-a spus polițiștilor că a fost atacat în timp ce se întorcea din parcul Herăstrău, unde merge la un club de kaiac-canoe, alături de un coleg pe care îl cunoaște sub numele de Andrei. Pentru că în 21 noiembrie antrenorul nu se prezentase, acesta a plecat împreună cu colegul lui Andrei către stația tramvaiului 5, pentru a se duce acasă în cartierul Colentina.

Adolescentul a mai povestit că atunci când au ajuns pe strada Smaranda Brăescu, au fost ajunși din urmă de doi băieți care aveau fețele acoperite cu fulare și pe care îi observase mai devreme pe Șoseaua Nordului. Aceștia i-au luat la bătaie pe amândoi, după care lui i-au luat telefonul mobil, iar însoțitorului său, mobilul și o sumă de bani.

Polițiștii nu l-au găsit pe Andrei la fața locului și au intrat la bănuieli după ce acesta nu a venit să depună plângere. Mai mult, Andrei, care fusese identificat ca elev la Colegiul „Henri Coandă”, a dispărut atât de la școală, cât și de acasă timp de două zile.

Joi, în jurul orei 12.30, acesta a fost localizat de polițiști pe strada Petre Crețu, unde se afla împreună cu ceilalți doi colegi ai săi. Polițiștii au găsit la unul dintre cei trei telefonul mobil furat de la elevul de 15 ani.

Cei trei au fost ridicați și duși la audieri, iar în timpul interogatoriului au recunoscut că au plănuit să îl jefuiască pe băiatul de 15 ani, la întoarcerea acestuia de la antrenament.