Trei salvamontiști surprinși de o avalanșă când urcau tricolorul în Munții Călimani. Unul dintre ei a fost găsit în viață. Despre colegii lui nu se știe nimic. UPDATE

Redactor:
Raluca Lazaroi
Trei salvamontiști surprinși de o avalanșă când urcau tricolorul în Munții Călimani. Unul dintre ei a fost găsit în viață. Despre colegii lui nu se știe nimic. UPDATE
Mai multe pa gandul.info

UPDATE: Salvamontistul care a dat alarma despre avalanșa din Munții Călimani a fost găsit. El este cooperant și va fi coborât până la ambulanța SMURD.

Conform președintelui Asociațiilor Salvatorilor Montani din România, Sabin Cornoiu, este vorba despre bărbatul care a sunat la ora 17.17 și a anunțat că împreună cu cei doi colegi ai săi cu care cobora din Pietrosul Călimanilor a fost surprins de o avalanșă.

„Bărbatul a fost găsit și urmează să fie coborât din munți. Din păcate, nu se știe ce este cu ceilalți doi colegi, cu care bărbatul se afla în momentul în care a fost surprins de avalanșă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Sabin Cornoiu.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, bărbatul găsit este conștient și cooperant, urmând să fie coborât trei kilometrui până la autospeciala SMURD.

Despre celelalte două persoane – un bărbat și o femeie – surprinse de avalanșă nu se știe nimic, echipajele de salvatori continuând căutările.

Conform unor surse, cei trei salvamontiști au fost surprinși de avalanșă în momentul în care încercau să urce în munți, pentru a duce de Ziua Națională tricolorul, moment în care au fost surprinși de o avalanșă.

Cei trei salvamontiști sunt din Vatra Dornei, la ora transmiterii acestei știri fiind formate mai multe echipe de căutare care urmează să ajungă în zonă.

Până la această oră, unul dintre salvamontiștii a reușit să ia legătura cu colegii de la bază și să le transmită că a fost surprins de avalanșă, se află într-o zonă înconjurată de zăpadă și nu știe nimic de ceilalți doi colegi ai săi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Suceava, comisarul Ionuț Epureanu, a declarat, corespondetului MEDIAFAX, că au fost trei echipe de salvamontiștii și voluntari care au mers pe trei trasee, pentru a duce drapelul României în Pietrosul Călimanilor, în Munții Bistriței și în Masivul Suhard.

„Una dintre echipe, cea care a mers în Pietrosul Călimanilor, a fost surprinsă în jurul orei 14.00 de o avalanșă. În jurul orelor 17.00, unul dintre salvamontiști a reușit să iasă de sub zăpadă, să ajungă într-o zonă cu semnal și să anunțe incidentul. Doi dintre salvamontiști sunt dați dispăruți. La această oră se pregătesc mai multe echipe de salvare care vor porni în căutarea persoanelor surprinse de avalanșă”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

×
Inchide