Trei șefi de la IPJ Olt au fost retrogradați

Trei șefi de la IPJ Olt au fost retrogradați
Publicat: 18/01/2013, 21:52
Actualizat: 03/07/2013, 19:19

Șeful Serviciului de Investigare a Fraudelor, precum și doi șefi de birou, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, au fost retrogradați în urma cercetărilor efectuate de Consiliul de Disciplină al Poliției Române în inspectorat, informează un comunicat.

Cei trei angajați IPJ Olt au fost sancționați cu „trecerea într-o funcție inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deținut”, pentru deficiențe manageriale identificate de către Corpul de Control al ministrului de Interne, în urma controlului efectuat în perioada 20 noiembrie – 6 decembrie 2012, se arată în comunicatul Poliției Române.

Sancțiunea a fost propusă în urma finalizării cercetărilor efectuate de Consiliul de Disciplină al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) și aprobată de inspectorul general.

„În urma finalizării cercetărilor efectuate de Consiliul de Disciplină constituit la nivelul IGPR, față de șeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Olt, precum și a șefilor Biroului 1 și Biroului 2 ale acestui serviciu, au fost propuse și aprobate de inspectorul general al Poliției Române, următoarele sancțiuni disciplinare: «trecere într-o funcție inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deținut», în conformitate cu prevederile art.58 lit.c indice 1 din Legea 360/2002 privind Statutul polițistului și art. 17 lit.d din Ordinul ministrului 400/2004 privind regimul disciplinar al personalului din MAI, pentru deficiențe manageriale identificate de către Corpul de Control al ministrului, în urma controlului efectuat în perioada 20 noiembrie 6 decembrie 2012”, informează, vineri, MAI.

Miercuri, șeful Poliției Balș din cadrul IPJ Olt, Ion Șotea, a fost retrogradat din funcție pentru deficiențe manageriale constatate de Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne, în timp ce șeful Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Ion Voicu, a cerut pensionarea, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliție.

Șeful Poliției Balș, Ion Șotea, și cinci șefi din IPJ Olt erau cercetați disciplinar pentru neglijență în serviciu, în urma controalelor efectuate de Ministerul Afacerilor Interne, a anunțat, pe 10 ianuarie, Viorel Vasile, adjunct al șefului Poliției Române.

Vasile Viorel a precizat că cercetarea prealabilă dispusă la IPJ Olt a fost finalizată pe 10 ianuarie, fiind dispusă sesizarea Consiliului de disciplină al Poliției Române pentru neglijență în exercitarea dispozițiilor de serviciu în cazul șefului Poliției Orașului Balș, Ion Șotea, și al altor șefi din IPJ Olt, respectiv șefii serviciilor Rutier, Arme și Investigarea Fraudelor, precum și doi șefi de birou de la Investigarea Fraudelor.

IPJ Olt a făcut obiectul unor anchete, din toamna anului 2012, conducerea fiind cercetată pentru managament defectuos, neglijență în serviciu și lipsă de reacție în ce privește criminalitatea stradală. Totodată, nume de la vârful Poliției Olt apar în plângerea polițistei Melania Renghea de la Poliția Balș, care și-a acuzat fostul superior, Gheorghe Barbu, că ar fi violat-o, dar și că ar fi oferit-o ca favor sexual unor alți polițiști.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Război total după lansarea filmului Buzz House! Reacția lui Selly, după acuzațiile grave la adresa...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator