Trei suspecți reținuți în cazul taximetristului sibian găsit mort în portbagajul mașinii

Trei suspecți reținuți în cazul taximetristului sibian găsit mort în portbagajul mașinii
Publicat: 21/02/2013, 10:24
Actualizat: 27/03/2019, 15:14

Trei dintre cei patru suspecți audiați de către procurori în cazul taximetristului găsit mort în portbagajul mașinii sale, la limita dintre județele Sibiu și Brașov, au fost reținuți pentru 24 de ore, cel de-al patrulea, în vârstă de 16 ani, fiind internat pentru a fi expertizat psihiatric.

Procurorul criminalist Ioan Boțoc, de la Parchetul Tribunalului Sibiu, a anunțat, miercuri seară, într-o conferință de presă, că trei dintre cei patru suspecți audiați în cazul taximetristului găsit mort în mașina sa, la limita dintre județele Sibiu și Brașov, au fost reținuți, în baza unei ordonanțe, pentru 24 de ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, cel de-al patrulea suspect, un minor care a împlinit 16 ani la trei zile după comiterea faptei, a fost internat în spital în vederea expertizării psihiatrice.

„Am reușit să îi identificăm grație muncii în echipă și a efortului depus de Poliție. Sunt implicate patru persoane tinere. Am dezinformat la început, pentru că ceea ce presupuneam noi vizavi de prezența unei femei în comiterea infracțiunii a căzut. Este un minor care la data comiterii faptei nu împlinise vârsta de 16 ani. Fapta s-a comis în dimineața de 15 și el a împlinit vârsta de 16 ani în 18 februarie. Și, dată fiind fizionomia lui, mărimea pantofului și profilul văzut la camerele de filmare, destul de difuze, am presupus că este o femeie, dar nu este, este un băiat”, a decarat Ioan Boțoc, în conferința de presă.

Boțoc a anunțat că suspecții au vârste cuprinse între 16 și 26 de ani și sunt din zona localității Făgăraș, județul Brașov. Tinerii au venit la un club din Sibiu, în seara de 14 februarie, pentru a participa la un concert.

„Aveau o sumă destul de mică asupra lor, consumația și plimbarea în Sibiu au epuizat banii și atunci au hotărât să se întoarcă la Făgăraș fie cu trenul, dar nu aveau bani și nu știau dacă găsesc conductorul pretabil ca să le permită călătoria fără bilet și atunci au hotărât să apeleze la un taximetru și acolo să dispară fără să plătească cursa. Dar pe drum unul dintre ei a început să dea mesaje: «să îl tâlhărim, să îl omorâm» și de aici s-a ajuns la omor. Ei afirmă, însă urmează să verificăm afirmațiile lor, că omorul s-ar fi comis într-o comună din județul Brașov”, a mai declarat Ioan Boțoc.

Procurorul a precizat că tinerii i-au cerut taximetristului să oprească mașina și unul dintre ei l-a amenințat cu un cuțit, cerându-i banii. Bărbatul a refuzat și a reușit să-l dezarmeze pe tânăr, dar au intervenit ceilalți, iar cel care i-a ținut cuțitul la gât l-a strangulat cu o bucată din centura de siguranță.

Victima a fost apoi băgată în portbagajul mașinii, fiind încă în viață.

„L-au strangulat cu bucata de centură, l-au deposedat de 170 de lei, de telefonul mobil și de o componentă a stației pe care nu am găsit-o încă, de comunicare de la taxi, și unul dintre cei patru, care avea permis de conducere, după ce au introdus în portbagaj victima încă în viață, au condus încă o jumătate de oră autoturismul, intenția fiind aceea de a ajunge cât mai aproape de Făgăraș. Fiind încă întunerc, s-au împotmolit undeva în apropierea localității Gura Văii și de acolo la Recea și apoi acasă” a relatat procurorul criminalist.

Acesta a precizat că victima ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență, dar suspecții au abandonat mașina, lăsându-l pe taximetrist să moară în portbagaj și au ajuns acasă cu mașini de ocazie.

Cei patru suspecți au fost ridicați de acasă de către polițiști și aduși la audieri la Sibiu.

Potrivit anchetatorilor, trei dintre cei patru tineri au afirmat că sunt elevi, dar au abandonat școala, iar cel de-al patrulea, chiar în dimineața de miercuri, s-a prezentat la prima sa zi de serviciu la o firmă de construcții din zona localității Făgăraș.

Ioan Boțoc a precizat că cei patru sunt cercetați pentru omor calificat și deosebit de grav, tâlhărie, iar doi dintre ei și pentru port ilegal de armă albă.

Pentru faptele lor, tinerii riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 15 și 25 de ani.

Suspecții vor fi prezentați, joi, instanței cu propunere de arestare preventivă.

La ora la care audierile aveau loc în sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, aproximativ 30 de taximetriști, colegi cu victima, s-au strâns în fața instituțíei și le-au strigat amenințări suspecților în momentul în care au fost conduși către mașinile Poliției.

Taximetristul, dat dispărut de Poliția Sibiu, a fost găsit mort, sâmbătă dimineață, în mașina sa, la limita dintre județele Sibiu și Brașov. Reprezentanții firmei de taximetrie la care lucra bărbatul declarau, sâmbătă, că taximetristul anunțase, joi dimineață, prin stație că pleacă la Făgăraș. Ei spuneau că acesta era într-o stație de taxi din centrul Sibiului, iar în jurul orei 3.30 – 4.00 a anunțat că pleacă spre Făgăraș cu doi bărbați și o femeie. Potrivit surselor citate, taximetristul lucra la firmă de peste zece ani.

Ulterior, familia nu a mai reușit să ia legătura cu el, iar soția acestuia a alertat Poliția din Sibiu. Familia taximetristului spunea că nu crede că acesta a fost ucis pentru bani, întrucât asupra bărbatului s-au găsit 400 de lei și lanțul de aur pe care îl purta la gât.

Ancheta a fost preluată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, prim-procurorul Adriana Șandru declarând că, în urma stabilirii orei exacte a decesului, specialiștii au ajuns la concluzia că bărbatul a fost ucis în județul Sibiu.

Potrivit acesteia, taximetristul a fost găsit mort în portbagajul mașinii sale, de către doi ciobani care au anunțat Poliția. Mașina era împotmolită pe un câmp din zona localității brașovene Recea.

„Moartea a fost urmare a strangulării cu o parte din centura de siguranță a autoturismului. Era decupată o parte din centura de siguranță. Alte leziuni nu au fost găsite”, declara prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Adriana Șandru spunea că Poliția a obținut imagini video de pe camerele de supraveghere din zona centrală a municipiului Sibiu, dar și din benzinăriile de pe marginea drumului Sibiu-Brașov, acestea fiind studiate.

Procurorii sibieni au stabilit că taximetristul a preluat patru persoane din stația de taxi din Sibiu, și nu trei, cum s-a crezut inițial. Tot inițial, anchetatorii au presupus că era vorba despre trei bărbați și o femeie.

„Nu pot oferi prea multe detalii. General, se pare că sunt trei bărbați și o femeie. Bărbații – în jur de 30 de ani, iar femeia un pic mai coborâtă vârsta. Nu avem prea multe semnalemente și nici nu le-aș putea da. La momentul oportun le vom da publicității”, afirma Ioan Boțoc.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
A venit vestea teribilă despre Florin Piersic. Verdictul medicilor
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ţara în care dacă reuşeşti să îţi iei o casă nu poți ști dacă o...