Trenul ORIENT EXPRESS a ajuns la București – GALERIE FOTO

Publicat: 03/09/2012, 16:54
Actualizat: 25/03/2019, 22:01

Celebrul tren Orient Express, care tranzitează Europa între Paris și Istanbul, a ajuns, luni, după ora prânzului, în Gara de Nord din București, aducând turiști amatori de călătorii de lux din toate colțurile lumii.

Vagoanele albastre cu inscripții aurii au poposit la ora anunțată, 14.20, în Gara de Nord din Capitală, după ce, luni dimineață, trenul a făcut o escală în Sinaia. Cu precizia unui ceas elvețian, trenul care străbate Europa de la Paris la Istanbul a adus la București turiști din toate colțurile lumii. Cu toții și-au rezervat încă de acum un an biletele ale căror prețuri au ajuns până la 7.000 de euro. Entuziasmați, călătorii au salutat asistența aflată pe peronul gării, chiar înainte de oprirea trenului.

Sursa Foto: Mediafax//Razvan Chirita

Orient Express a oferit, ca și anul trecut, un spectacol de protocol. Primii care au coborât din vagoane au fost stewarzii și chelnerii, au urmat bucătarul și șeful de tren, care s-au aliniat în fața covorului roșu, oval, inscripționat cu textul „Venice Simplon Orient Express”, firma care deține celebrul tren. Au urmat călătorii, mulți dintre ei trecuți de prima tinerețe. Toți s-au declarat plăcut impresionați de călătoria de până acum.

„Mi-a plăcut Ungaria, dar și ce am văzut în România a fost foarte frumos. Castelul Peleș este extraordinar. În tren am fost fascinată de vagoanele de dormit, dar mi-a plăcut mult și mâncarea. Delicioasă! Vin în România pentru a doua oară – prima dată a fost în urmă cu mulți ani, la Mamaia -, însă este prima dată când călătoresc cu Orient Express. Eu am plătit pentru bilet 15.000 de coroane”, a declarat o turistă din Danemarca. Aceasta a adăugat că așteaptă cu interes surprizele pe care organizatorii le-au pregătit pentru popasul din București.

Sursa Foto: Mediafax//Razvan Chirita

Ca și în anii trecuți, călătorii Orient Express-ului vor fi cazați peste noapte într-un hotel de cinci stele din București. „Am pregătit și de această dată numeroase surprize. Atmosfera va fi întreținută de artiști români, ale căror nume nu dorim să le divulgăm, dar nu va lipsi, desigur, mâncarea specific românească. Fiecare călătorie pe care o face Orient Express este plină de surprize și oferă ceva nou. Și anul acesta am avut grijă să ne asigurăm că turiștii rămân cu amintiri plăcute”, a declarat o reprezentantă a organizatorilor pentru MEDIAFAX.

Vagoanele cochete, impecabil conservate în forma originală de acum 125 de ani, sunt confortabile și luxoase și reprezintă o legendă fascinantă, plină de mister, care traversează istoria culturii și civilizației Europei unite. Decorate cu lemn prețios, cu paturi duble și baie proprie, vagoanele asigură călătorilor tot confortul de care au nevoie în lungul drum de la Paris la Istanbul.

Sursa Foto: Mediafax//Razvan Chirita

Și meniul este unul special – în bucătăria de o stea Michelin a Orient Express-ului gătește un bucătar francez.

„În meniul de azi am avut somon fume, înghețată, dar nu au lipsit nici homarul în sos de whiskey, trufele și tortul de ciocolată. Avem în fiecare zi meniuri diferite. În cele 20 de zile de călătorie, avem 40 de meniuri”, a declarat bucătarul trenului Orient Express.

Sharon, o texană de 49 de ani, a declarat pentru MEDIAFAX: „Tot ce am văzut până acum a fost fantastic. Este prima dată când venim în România, dar putem spune că experiența este specială și extraordinară. Ne-a plăcut Castelul Peleș, despre care auzisem din prezentarea făcută de organizatorii acestei excursii, dar impresia creată la fața locului este inegalabilă. Vom avea, cu siguranță, ce să povestim despre România la întoarcerea în SUA”.

Sursa Foto: Mediafax//Razvan Chirita

Trenul Orient Express se va pune din nou în mișcare marți, la ora 9.00, pentru a-și continua călătoria spre Istanbul. „Următoarea oprire va fi Varna, în Bulgaria”, se arată într-un comunicat remis agenției MEDIAFAX de CFR Călători.

Orient Express se va întoarce de la Istanbul pe 8 septembrie, urmând să sosească în București Nord la ora 14.00. O zi mai târziu, la 10.50, își va relua călătoria spre Budapesta, cu o oprire turistică de aproximativ cinci ore în Sinaia.

Firma Venice Simplon Orient Express organizează în fiecare an, începând din 2000, călătoria cu acest tren special, pe ruta: Paris – Viena – Budapesta – Sinaia – București – Varna – Istanbul – București – Sinaia – Budapesta – Viena – Veneția.

Sursa Foto: Mediafax//Razvan Chirita

O călătorie cu Orient Express pe segmentul Istanbul – Veneția costă, anul acesta, 10.540 de euro, iar în 2013 va ajunge la peste 14.000 de euro, potrivit prețurilor afișate online.

Orient Express a pornit în prima sa călătorie în octombrie 1883. Tras de locomotivă cu aburi, trenul a plecat de la Paris, a traversat Alpii, a trecut prin Budapesta și București și s-a oprit la Constantinopol. Orient Express a purtat, de-a lungul timpului, tot felul de personaje, de la celebrități la indivizi considerați dubioși. Anii ’20 au fost perioada în care Orient Express s-a bucurat de maximum de popularitate. Pornind de la poveștile care înconjurau acest tren și pe călătorii lui, în acea perioadă, celebra autoare Agatha Christie a scris romanul de succes „Crima din Orient Express”, care, ulterior, a fost ecranizat pentru marele ecran.

Faimosul tren l-a inspirat și pe regizorul român Sergiu Nicolaescu. În 2004, acesta a produs filmul „Orient Express”, povestea prințului Andrei Morudzi ( Sergiu Nicolaescu), care își petrece la Paris și Monte Carlo viața mondenă, își pierde toată averea și se izolează la castelul său din România. Orient Express trece prin mijlocul moșiei sale din Moruzeni și este pentru prinț o permanentă legătură cu amintirile din tinerețea lui tumultuoasă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
NASA a creat anvelopa indestructibilă, fără aer - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?