Tribunalul a contopit pedepsele lui Sile Cămătaru, acesta mai are de executat patru ani din 13

Tribunalul a contopit pedepsele lui Sile Cămătaru, acesta mai are de executat patru ani din 13
Publicat: 16/10/2012, 15:26
Actualizat: 28/09/2018, 08:48

Tribunalul București (TB) a admis, marți, cererea lui Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, de contopire a pedepselor primite de acesta în procesele penale, stabilind că acesta are de executat 13 ani de închisoare, nouă dintre aceștia fiind deja petrecuți după gratii.

TB a dezbătut, marți, cererea de contopire a executării pedepselor lui Vasile Balint, prin care acesta a solicitat instanței să constate perioada totală de detenție pe care trebuie să o execute ca urmare a mai multor decizii penale primite de-a lungul timpului, precum și perioada efectiv petrecută în spatele gratiilor.

Concret, miza acestui proces a fost stabilirea cu exactitate a perioadei pe care Sile Cămătaru o mai are de petrecut în închisoare ca urmare a deciziilor de condamnare primite în dosarele sale penale.

Avocatul acestuia a arătat, în sala de judecată, că Sile Cămătaru a petrecut în închisoare perioada mai 2004 – decembrie 2011, respectiv șapte ani și jumătate, precum și aproximativ un an și opt luni, în perioada 2001-2002. Apărătorul lui Cămătaru a arătat că aceste perioade trebuie adunate și apoi scăzute din pedeapsa totală de 13 ani de închisoare ce rezultă din condamnările definitive date în cazul clientului său.

Tribunalul București a admis cererea și a stabilit că pedeapsa rezultată în urma deciziilor definitive existente pe numele lui Vasile Balint este de 13 ani de închisoare, din care vor fi scăzute perioadele efectiv executate de către acesta în închisoare.

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Vasile Balint, cunoscut drept Sile Cămătaru, condamnat pentru proxenetism, cămătărie și trafic de persoane, a fost transferat, 24 iulie, din arestul Poliției Capitalei la Penitenciarul de Maximă Siguranță Rahova, anunța atunci Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Sile Cămătaru a fost adus în România din orașul german Düsseldorf, unde a fost preluat de o escortă din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din IGPR.

În noaptea din 23 spre 24 iulie, el a fost încarcerat în arestul Poliției Capitalei.

Pe numele lui Vasile Balint, Tribunalul București a emis, în 12 mai, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru inițiere sau constituire a unui grup organizat în vederea săvârșirii de infracțiuni și îndemnul ori înlesnirea practicării prostituției sau tragerea de foloase de pe urma prostituției, fiind condamnat la 13 ani de închisoare.

Pe numele lui fusese emis un mandat european de arestare, fiind introdus în Sistemul de Informații Schengen (SIS), a precizat atunci Poliția Română într-un comunicat de presă.

„Ca urmare a colaborării cu autoritățile din Germania, persoana în cauză a fost oprită, la data de 13.05.2012, la câteva ore de la semnalarea în SIS, în timpul unui control în trafic, pe o autostradă din Germania, pe ruta Passau – Frakfurt, aceasta aflându-se într-un autoturism, înscris în Germania, împreună cu alte trei persoane”, potrivit documentului Poliției Române.

În 11 mai, Vasile Balint, cunoscut drept Sile Cămătaru, a fost condamnat la 13 ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost judecat alături de fratele lui, Iona Balint, de rude și de apropiați, pentru fapte cu violență, proxenetism, cămătărie și trafic de persoane

Polițiștii nu l-au găsit la domiciliu pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei, astfel că Sile Cămătaru a fost dat în urmărire internațională, fiind prins în Germania, de polițiștii locali.

Frații Ion și Vasile Balint au fost dați mai întâi în urmărire națională, după ce polițiștii nu i-au găsit la domiciliu, în 11 mai.

Ion Balint, cunoscut drept Nuțu Cămătaru, condamnat la șase ani de închisoare cu executare, s-a predat în 14 mai, la arestul Poliției Capitalei. El mai avea de executat un rest de pedeapsă de aproximativ 40 de zile, fiind eliberat în 14 iunie din Penitenciarul Jilava.

Potrivit deciziei instanței supreme, din pedeapsa lui Sile Cămătaru va fi dedusă o perioadă de aproximativ șapte ani și jumătate, astfel că acesta ar mai avea de executat aproximativ cinci ani și jumătate de detenție.

Alături de cei doi, în acest dosar au mai fost judecați Ion Lungu, Cristian Gheorghe, Laurențiu Roman, Laurențiu Cosma, Costel Urzică, Iulian Bocu, Smaranda Stoica, Dănuț Ion, Iulian Marghiolescu, Adrian Panduru, Marian Simirianu, Leonard Bărbieru, Constantin Stoica, Adi Dinescu, Ștefan Gheorghe, Eugen Gheorghe, George Ionuț Teodoru Baboi, Cristian Robert Boboc, Cristian Alexandru Cîrstoiu, Alina Vasile, Silviu „Fluturică” Dudiță, Sile Stan și Angela Stoica.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Oana Zăvoranu a ajuns la fundul sacului. Vedeta își vinde haine din garderobă.
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu