Tribunalul a respins cererea de întrerupere a pedepsei lui Becali. Patronul Stelei susține că trebuie să facă ordine în afaceri și la club

Tribunalul a respins cererea de întrerupere a pedepsei lui Becali. Patronul Stelei susține că trebuie să facă ordine în afaceri și la club
Publicat: 19/06/2013, 10:43
Actualizat: 28/09/2018, 21:34

UPDATE: Cererea lui Becali a fost respinsă

Tribunalul București decide miercuri dacă admite cererea lui Gigi Becali de întrerupere pentru trei luni a pedepsei de trei ani de închisoare din dosarul schimbului de terenuri cu MApN, urmând să judece și solicitarea de contopire a acesteia cu cea din dosarul „Valiza”.

Cererea finanțatorului Stelei de întrerupere a pedepsei a fost judecată luni, când instanța a stabilit că se va pronunța asupra acesteia miercuri.

Luni, Gigi Becali a spus în fața instanței că una dintre fiicele sale împlinește 18 ani în 7 iulie și că dorește foarte mult să participe la majoratul acesteia.

Un alt motiv pentru care Becali i-a cerut judecătorului să îl lase liber trei luni este pentru a-și face ordine în afacerile pe care le are, respectiv la societățile Arcom București, Avicola Iași și Uzina Mecanică Drăgășani, precum și la FC Steaua, dar și să-și gestioneze împrumuturile personale făcute rudelor și apropiaților. El a precizat că are probleme la societățile Avicola Iași și UM Drăgășani.

Becali i-a cerut judecătorului să îl lase în libertate pentru a rezolva pe cât posibil aceste probleme de afaceri, iar angajații pe care îi are să poată fi plătiți în continuare.

Gigi Becali a arătat că, în opinia sa, poate fi lăsat trei luni în libertate, pentru că o astfel de situație nu ar ar ofensa opinia publică și nici nu ar crea o stare de pericol social, precizând că a făcut donații și acte de caritate de-a lungul anilor.

El a mai arătat că nu putea participa în consiliile de administrație ale acestor societăți pe care le deține pentru că ar fi fost acuzat de conflict de interese, dată fiind calitatea sa de europarlamentar și, ulterior, de deputat.

Gigi Becali s-a plâns că statul român a fost rău cu el și că tot ce își mai dorește acum este să-și facă ordine în afaceri, după care să se întoarcă în penitenciar și să execute pedeapsa.

Finanțatorul Stelei a spus că nu va accepta niciodată ca fetele și soția lui să vină la închisoare pentru vizită și că telefonul la care are drept zilnic îl folosește exclusiv pentru a vorbi cu Mihai Stoica și cu antrenorul echipei Steaua, Laurențiu Reghecampf.

Avocații lui Gigi Becali au depus la instanță mai multe înscrisuri referitoare la situația firmelor omului de afaceri, precum și la situația familială a acestuia.

Procurorul prezent la ședință a spus că nu este împotriva documentelor depuse, dar a cerut ca avocații lui Gigi Becali să precizeze temeiul în baza căruia este făcută acțiunea de întrerupere a executării pedepsei. Acesta a solicitat ca avocații să menționeze dacă sunt menținute ca motive și problemele familiale ale lui Becali, caz în care se impune efectuarea unei anchete sociale.

Becali a mai spus că nu vrea să fie „ipocrit” și să-și folosească familia ca motiv în cadrul cererii de înterupere a executării pedepsei, astfel că a cerut să fie eliminat motivul problemelor familiale dintre temeiurile juridice în baza cărora a fost fundamentată acțiunea.

Avocații au depus în 7 iunie, la Tribunalul București, cererea de întrerupere pentru trei luni a pedepsei de trei ani de închisoare primite de Gigi Becali.

Avocatul Bogdan Bărbuceanu, unul dintre apărătorii lui Becali, declara pentru MEDIAFAX că apărarea a cerut întreruperea pedepsei pentru trei luni – maximul prevăzut de lege – pentru ca Gigi Becali să-și poată continua afacerile, să-și întrețină familia și să poată finanța în continuare Clubul Steaua.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanța supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc și fostul șef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Aceștia au fost încarcerați în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferați la Penitenciarul Jilava.

În 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată, decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanței supreme fiind definitivă.

Instanța nu a făcut reindivualizarea și contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel că avocații acestuia au cerut, la Tribunalul București, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta. Cererea de contopire a pedepselor va fi judecată de magistrații Tribunalului București tot miercuri, 19 iunie.

Gigi Becali și-a pierdut mandatul de deputat în urma condamnării sale definitive. Camera Deputaților a aprobat în 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Cea mai sexy atletă face avere din pozele cu ea! Din banii pe care...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Toți proprietarii de apartamente cu DOUĂ CAMERE au fost avertizați. Anunțul venit marți, 7 MAI
Sticlele care distrug sănătatea. Provoacă boli grave
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani