Tudor Gheorghe reacționează după ce Funeriu și Caramitru l-au acuzat de propagandă pro-comunistă: „Doamne, dă-le minte să înțeleagă drumul firesc al vieții. Când apare un lucru frumos, ei trebuie să îl murdărească”

Tudor Gheorghe reacționează după ce Funeriu și Caramitru l-au acuzat de propagandă pro-comunistă: „Doamne, dă-le minte să înțeleagă drumul firesc al vieții. Când apare un lucru frumos, ei trebuie să îl murdărească
Publicat: 03/02/2020, 10:30

Artistul a reacționat criticilor aduse de Andrei Caramitru și Daniel Funeriu, amintind-și de un alt moment în care a fost numit comunist în spațiul public:

„Am de făcut lucruri atât de importante încât nici nu am vrut să vorbim, nici să aducem vorbă în emisiune despre ce s-a întâmplat. Nici nu aș fi venit, dat argumentele tale, trei mi-ai spus la telefon, de ce trebuie să vin să stăm de vorbă, și mi-au plăcut foarte tare, că publicul, fanii mei au dreptul să știe poziția mea, ei chiar iubindu-mă (…) Sunt târșit de asemenea lucruri. Nu uita că am mai fost făcut comunist pentru că nu m-am dus să cânt cu Golaniada în aer liber, în Piața Universității. Le-am explicat de ce nu cânt în aer liber. Eu nu știu să cânt pe stadioane, nu cânt la festivalul berii și la altele asemenea. Nu! Eu mă duc într-o sală de spectacole îmbrăcat civilzat, de obicei, în smoking, în fața unui public plătitor, elegant îmbrăcat, care urmărește un gest artistic real. O viață întreagă nu am coborât ștacheta! Nu am făcut niciun compromis cu viața și arta mea!’ adeclarat Tudor Gheorghe la Antena 3.

Artistul a făcut referire la faptul că și poezia lui Eminescu a fost criticată, nu numai spectacolul său:

„Când apare un lucru frumos, ei trebuie să îl murdărească! Nu vorbesc despre mine, pot să pună toate zoaiele pe mine. Pe Eminescu l-au făcut zob. Au zis să terminăm cu acest monstru, care ne trage în jos evoluția! Au scris și despre Mihai Eminescu. Mai ai vreun comentariu? Atât mă rog! Doamne, dă-le minte ca să înțeleagă drumul firesc al vieții! Să încerce să vadă, să caute latura bună! Mai greșește omul, nu zic că sunt perfect! Nimeni nu e perfect! Se poate să mai răbufnim într-o direcție greșită, dar dacă ești un om normal, când vezi că a greșit, nu te apuci să îl faci zob! Dimpotrivă!’a declarat Tudor Gheorghe.

Muzicianul a menționat că este naționalist și își dorește ca acest spirit să fie insuflat și elevilor în școli:

„Haideți, fraților, la învățământ, când ajunge cineva ministru al Educației, să zică așa:O oră pe săptămână, dans popular!Să se învețe, în toate școlile din țară, din clasa I și până în clasa a 7-a! Trei dansuri! O horă, o sârbă, o învârtită! Vei avea Moldova, Țara Românească și Transilvania! (…) Eu mă uit acum la Hora Unirii. Ai văzut cât de jenant se mișcă când se joacă Hora Uniri la Iași?! Toți! Din acest motiv sunt naționalist! Eu vreau ca acest popor să fie unit, legat prin limbă, tradiții, obiceiuri și jocuri. Acestea ne țin uniți!’ a spus maestrul Tudor Gheorghe.

Spectacolul difuzat de Televiziunea Română, a atras revolta unor ascultători, după ce Tudor Gheorghe a rostit versuri critice la adresa Unuiunii Europene:

O țară care plânge, care geme și așteaptă un decret de la Bruxelles sau Strasbourg”, „Cui va mai rămâne această țară?”, „Procurorii sunt niște veleitari, niște oameni mici ce nu gândesc”, „Lanțul de minciuni cu care ne-ați vândut”, dar „vine vremea să dați seamă pentru câte rele ne-ați adus”, „Protestăm pentru nimic” și „ne-adunăm să ne-alergăm: noi, cu mâna pe pietroi, strigăm «Fără Violență!»”

Daniel Funeriu: „Băi nenicule! E tot una să vezi banane doar în filme americane sau să cumperi la orice oră din zi sau noapte la colț de stradă?”

Fostul ministru al Educației Dnaiel Funeriu l-a criticat dur pe artistul Tudor Gheorghe, spunându-i „Să-ți fie rușine, canalie talentată”, pentru spectacolul „Degeaba 30″ în care muzicianul face referire la împlinirea celor 30 de ani de la revoluția din 1989.

„Băi Tudor Gheorghe, ia fii atent aici: cât ai fi fost tu de talentat în muzică și versuri! Primul meu coleg de bancă, Cristian Herbei, și alți 1000 de oameni nu au murit pentru ca tu să-i dai cu zdranga zdranga la mandolină spunând că a fost degeaba! Băi talent: nu ți-e rușine la senectute să spui că e tot una să iei, când ai chef, avionul spre Paris, cu statul la coadă patru zile pentru 25 de l de benzină? Băi nenicule! E tot una să vezi banane doar în filme americane sau să cumperi la orice oră din zi sau noapte la colț de stradă? Johnny Mandolină, e același lucru să stai iarna la 10°C sau să te lăfăi în Bali? Nu ți-e rușine ca de la înălțimea talentului cu care te-a înzestrat Dumnezeu să bagi minciuna că «a fost degeaba» în mintea oamenilor care au făcut, prin sudoarea frunții lor, țara asta să stea la masă cu Germania, Franța și Spania în loc să facă plecăciuni dictatorilor din Congo și Coreea de Nord? Mizerabile rapsod: dacă nu era omorât ca un vierme idolul tău, Ceaușescu, eu și mii de români ca mine, care au luat calea pribegiei de tineri, ar fi murit fără să-și revadă frații și părinții, și tu spui că degeaba au trecut 30 de ani? Cine ești tu, mă, să-ți permiți să dai sentințe despre ce au realizat, în 30 de ani, românii? Da, pentru tine degeaba! Nu ai înțeles că lumea evoluează și respiră fericire, nu plenare PCR! N-o mai lungesc că e degeaba cu tine, și îți spun atât: să-ți fie rușine, canalie talentată! Să-ți fie rușine nici măcar pentru că ți-ai bătut joc de eforturile a 20 de milioane de oameni! Ci pentru că, la bătrânețe, ți-ai bătut joc de ce-ai făcut o viață întreagă, ți-ai bătut joc de talentul unic pe care l-ai primit de la natură, ți-ai bătut joc de o țară și oamenii ei, pe care nu cred că ai să-i înțelegi vreodată! Pune-te, mă, în genunchi în fața copiilor acestei țări și cere-le iertare!”, a scris Funeriu pe Facebook.

Andrei Caramitru: „Tudor Gheorghe face propagandă pro-comunism și Ceaușescu.Mulți ticăloși și ipocriți în țara asta”

De asemenea, și fostul consilier al lui Dan Barna, Andrei Caramitru, i-a adus critici artistului, acuzându-l de propagandă pro-comunistă:

„Înțeleg că Tudor Gheorghe – un cântăreț altfel foarte talentat – face propagandă pro-comunism și Ceaușescu. Cică au trecut 30 de ani degeaba. Stimate domn cu ghitară și mustață, uite cum stă treaba: – e mai bine acum pentru că avem ce mânca – e mai bine acum pentru că nu e frig în case și e lumină pe străzi noaptea – e mai bine acum pentru că putem vizita și lucra în alte țări. Nu mai suntem închiși ermetic aici, ca într-o pușcărie – e mai bine acum pentru că suntem liberi să vorbim și să votăm. Să protestăm dacă vrem. Să cerem politicienilor să și facă ceva pentru noi – e mai bine acum pentru ca putem lucra la firme private și – dacă nu ne convine – putem schimba locul de muncă sau să începem o afacere. Nu suntem obligați să lucrăm toată viața la uzina IMGB de exemplu sau la CAP-ul sătesc – e mai bine acum pentru că putem asculta orice muzică, vedea orice film, citi orice carte. Nu doar ce ne dă tătuca ca propagandă. E mai bine și pentru tine domnule cu mustață și ghitară. Că faci bani frumoși din spectacolele tale, nu? Ai un fel de afacere a ta, care merge foarte bine. Și înțeleg că îți place să mergi în vacanțe în străinătate. Mulți ticăloși și ipocriți în țara asta….”, a scris Andrei Caramitru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună....