Turist din București, salvat la timp după ce a căzut într-o prăpastie din Bucegi. „Nimeni n-a scăpat cu viață de-acolo”

Turist din București, salvat la timp după ce a căzut într-o prăpastie din Bucegi. „Nimeni n-a scăpat cu viață de-acolo”
Sursă Foto - Ziare.com
Publicat: 28/10/2022, 22:05
Actualizat: 31/10/2022, 08:47

Un turist din București a rămas suspendat într-un copac de pe poteca Jepii Mici din Bucegi. Salvamontiștii au reușit să îi salveze viața bărbatului de 41 de ani care s-a aventurat pe un traseu foarte dificil.

Salvamontiștii au reușit vineri, 28 octombrie, să salveze în extremis viața unui bărbat de 41 de ani din București care s-a aventurat pe un traseu foarte dificil din Bucegi.

Este vorba despre poteca Jepii Mici. Bărbatul a căzut în prăpastie și a rămas suspendat într-un copac, au fost informați în jurul orei 18.00 salvamontiștii din Bușteni.

Acesta urcase împreună cu soția și cu copilul pe un traseu dificil, deși era îmbrăcat ca pentru o plimbare în parc.

”Fără echipament, fără antrenament și fără sa cunoască traseul, acesta a început să urce pe munte cu soția și copilul, cu toate că era foarte târziu.În prima parte a traseului bărbatul a alunecat și a căzut din potecă mai bine de zece metri. Printr-o minune s-a oprit pe o pantă foarte înclinată, deasupra unei săritori de peste 20 de metri, de unde de-a lungul anilor, nu a scăpat nimeni cu viață.

Soția acestuia a sunat disperată după ajutor, iar salvamontiștii din Bușteni și Prahova au pornit într-o cursă contra cronometru, doar că traficul de pe DN1 a făcut ca deplasarea acestora să fie aproape imposibilă”, potrivit Salvamont Bușteni.

Salvamontiștii, acuzații la adresa guvernanților

Totodată, cei care l-au salvat pe bărbat acuză că au fost nevoiți să stea în coloană, ca oricare participant la trafic, pentru că autoritățile statului nu le-au aprobat legea folosirii semnalelor luminoase și acustice în caz de urgență.

”Astfel, bărbatul care abia se ținea ar fi putut cu ușurință să-și piardă viața, iar ca el au fost sute de victime de-a lungul anilor, a căror viață a atârnat de un fir de păr, doar pentru că guvernanții au ignorat aprobarea acestei legi ani la rând”, a spus unul dintre salvamontiști.

Bucureșteanul căzut în prăpastie a fost salvat în ultimul moment.

Se ținea de o rădăcină de copac care putea ceda în orice clipă.

De asemenea, salvamontiștii acuză că au fost blocați în trafic pe DN1, ca orice alt participant la trafic, pentru că nu au voie să folosească girofar nici măcar atunci când sunt în misiune contra cronometru, potrivit Ziare.com.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase