Turistă din Prahova, blocată pe insula Samothraki: Suntem cu moralul la pământ. Din partea consulatului de la Atena nu am simțit că suntem ajutați

Publicat: 14/08/2019, 11:15

Liliana Maxim Minculescu, din Prahova, se numără, împreună cu soțul său, printre turiștii rămași blocați de mai multe zile pe insula Samothraki.

„Stau la coadă, sunt sute de persoane. Suntem cu moralul la pământ. Sâmbătă dimineață a fost ultimul feribot care a preluat doar pasageri. Pentru mașini, ultimul feribot a fost vineri. Ambarcațiunile sunt defecte. Oamenii de aici spun că există disensiuni între investitor, cel care deține feriboturile, și stat. Investitorul vrea ca reparațiile să le suporte statul. Pentru astăzi (miercuri- n.r.) au fost anunțate două curse pentru mașini, unul e deja acostat. Prima cursă este la ora 12.00, coada e de sute de mașini. Este agitație, iar biletele încă nu au fost puse în vânzare. O să fie îmbuleazeală maximă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Liliana Maxim Minculescu.

Femeia este din Câmpina. Luni trebuia să se întoarcă acasă. Însă nu a plecat nici până acum, întrucât nu are cum să ajungă pe partea continentală.

„Noi trebuia să ne întoarcem luni. Sunt alții care de sâmbătă ar fi trebuit să se întoarcă. Sunt familii cu copii, resursele financiare sunt la pământ. Soluția a fost găsirea unui camping, dar nu toți au acceptat pentru că este la 18 kilometri. Noi ne-am prelungit cazarea cu două nopți la hotel, dar alții au dormit în mașini, alții și-au întins saltelele pe terase. Din partea consulatului de la Atena nu am simțit că suntem ajutați”, a precizat prahoveanca.

Mai mult, femeia povestește că marți seara s-a produs și un incident.

„A fost un incident aseară (marți seara- n.r.). Doi români au intrat în secție să întrebe de situația feribotului. Se spune că polițiștii greci sunt destul de agresivi. Unul dintre români a fost împins să iasă din secție, iar când s-a întors să-i zică polițistului să ia mâna de pe el, atunci l-a lovit din greșeală cu cotul. L-au băgat în secție și i-au să-l bage în spital. Din câte am înțeles nu a rămas internat”, a povestit Minculescu.

Autoritățile grecești au închiriat o navă rapidă care începând de miercuri va evacua turiștii de pe insula Samothraki, informează site-ul publicației Kathimerini.

Thanasis Vitsas, primarul localității Samothraki, estimează că pe insulă au rămas blocați aproximativ 1.000 de turiști. Printre aceștia se numără și mai mulți cetățeni români.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase