Turiști străini care fac turul Europei pe biciclete, atacați cu pietre de romi, în Sălaj

Turiști străini care fac turul Europei pe biciclete, atacați cu pietre de romi, în Sălaj
Publicat: 15/09/2012, 18:35
Actualizat: 27/09/2018, 21:22

Mai mulți turiști străini care fac turul Europei pe biciclete au fost atacați cu pietre de mai mulți romi, majoritatea copii, în localitatea sălăjeană Surduc, iar în urma incidentului unul dintre străini – cetățean canadian – a suferit o fractură la mână, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj, Tincuța Dumuța, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că Poliția a început o anchetă în cazul unui grup de turiști care fac turul Europei pe biciclete și care au fost atacați cu pietre pe un deal din apropierea localității sălăjene Surduc, pe unde intenționau să treacă spre comuna Gârbău din județul Cluj.

Potrivit sursei citate, din grup fac parte 19 turiști străini, iar incidentul a avut loc vineri după-amiază, când o parte dintre ei au fost atacați cu pietre și cu bucăți de lemn.

Dumuța a susținut că turiștii au fost atacați de copii romi, cel mai mare dintre ei având 12 ani, care erau singuri acasă în momentul incidentului.

„Când au aruncat cu pietre copiii erau singuri acasă, părinții fiind la lucru. Este vorba despre cinci copii, cel mai mare având 12 ani. Noi am aflat de acest caz după ce s-a primit un apel la 112. Un agent de poliție din Surduc a mers la fața locului să vadă ce s-a întâmplat, dar turiștii nu păreau să fie răniți și nu au vrut să depună plângere”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Sălaj.

Aceasta a adăugat că autoritățile sălăjene au aflat ulterior, de la ziariști, că „odată ajunși la Cluj-Napoca turiștii au mers la spital, unde unul din ei a fost depistat cu o fractură la braț”.

Unul dintre turiștii atacați este Tony Knott, în vârstă de 67 de ani, din Canada. Bărbatul a fost lovit cu o cărămidă în brațul stâng și a suferit o fractură de braț.

„Mergeam pe marginea drumului, în coloană. Am văzut copii și adulți care păreau că ne așteaptă. Când am ajuns la 15 pași de ei, au ridicat o sfoară în mijlocul drumului, care avea inele de fier, undeva cam la un metru înălțime. Noi ne-am oprit, după care ne-au atacat. Eu mi-am abandonat bicicleta și au venit după mine. Am încercat să îi alung și să o salvez pe soția mea. Erau vreo zece persoane. Aveau în mâini pietre și tot felul de lucruri. Eu voiam să mă ridic și să îmi iau bicicleta. În acel moment m-au atacat din nou. O femeie cu un copil în mână a luat o lopată și m-a atacat din nou. Unii copii au venit împreună cu acea femeie. Aveau pietre în mâini și au aruncat în mine. Un copil a venit spre mine și a aruncat cu o cărămidă. Atunci mi-am ridicat brațul să opresc cărămida, să îmi protejez capul, și mi-am rupt mâna”, afirmă canadianul.

În urma incidentului, acesta a ajuns la Clinica de Ortopedie și Traumatologie „Alexandru Rădulescu” din Cluj-Napoca, unde i-a fost pus în ghips brațul stâng.

Cristiana Ciortea, directorul Spitalului Clinic de Urgență Cluj, de care aparține Clinica de Ortopedie și Traumatologie „Alexandru Rădulescu”, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că alți turiști din grup nu au solicitat intervenția medicilor.

„Am avut vineri seară un turist străin care a primit îngrijiri la Clinica de Ortopedie și Traumatologie «Alexandru Rădulescu» din Cluj-Napoca. A venit cu o fractură fără complicații la antebrațul stâng și i s-a pus mâna în ghips, după care a plecat. Din acel grup doar acesta a fost singurul pacient”, a spus Ciortea.

Grupul de 19 cetățeni străini participă la un tur al Europei pe bicliclete. Ei au plecat din Sankt Petersburg în 16 august, cu destinația finală Istanbul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Un milionar român, ajutat de un mic obiect. I-a purtat noroc la făcut mulți bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Fără el, lumea ar fi arătat cu totul altfel. Ziua în care s-a născut un...