TVR are un nou Contract Colectiv de Muncă, valabil până în 2014

TVR are un nou Contract Colectiv de Muncă, valabil până în 2014
Publicat: 27/04/2013, 12:06
Actualizat: 29/03/2019, 23:00

Partenerii sociali din Televiziunea Română au semnat, vineri, un nou Contract Colectiv de Muncă, valabil pentru perioada 2013 – 2014, prin care sunt respectate clauzele Contractului Colectiv de Muncă la nivel de ramură și la nivel național, informează televiziunea publică.

„Fără dialog social, reformarea TVR nu este posibilă. Am căutat și am convenit soluții realiste și echitabile pentru părțile implicate”, a declarat Claudiu Săftoiu, președinte-director general al TVR. „Felicit partenerii de dialog social pentru atitudinea constructivă. Am semnat împreună un document care permite respectarea măsurilor asumate prin Programul de redresare economică a SRTv”, a adăugat Săftoiu.

„În ciuda faptului că am trecut printr-o perioadă foarte dificilă, am reușit să încheiem un Contract Colectiv de Muncă ce permite recompensarea corespunzătoare a oamenilor de valoare din TVR. Sunt câteva elemente în CCM ce răsplătesc în mod corect performanțele salariaților. De asemenea, suntem multumiți că am reușit să creștem protecția angajaților în cazul concendierilor colective sau individuale. În momentul de față, ceea ce ne dorim cel mai mult este ca TVR să redevină, printr-o conducere inteligentă, ceea ce a fost în urmă cu 10-15 ani, lider din punctul de vedere al calității și al audienței în mass-media din România”, a declarat Dragoș Bocanaciu, președintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaților TV (SPUSTv).

Negocierile pentru CCM au început pe 8 martie, până la semnarea contractului având loc 12 runde de discuții între reprezentanții patronatului și cei ai SPUSTv din București și de la studiourile teritoriale.

Potrivit TVR, programul de redresare economică a SRTv a fost elaborat sub imperativele OUG nr. 33/2012, emisă de Guvern în contextul situației financiare critice a TVR. Conform Ordonanței, Consiliul de Administrație al TVR avea obligația de a pune în aplicare un program de redresare economică, cu măsuri organizatorice, cu restructurări economice și de personal necesare funcționării eficiente a SRTv, în vederea plății, în termen de șase luni, a datoriilor fiscale și a reeșalonării prin negociere a celorlalte datorii. La expirarea termenului de șase luni, CA al SRTv urma să prezinte Parlamentului un raport privind rezultatele programului.

Prin HCA nr. 110/2012, Consiliul de Administrație al SRTv a adoptat Programul de redresare economică a Televiziunii Române, iar pe 1 septembrie 2012 – în baza Programului de redresare, Guvernul a aprobat Memorandumul referitor la eșalonarea datoriilor SRTv pe o perioadă de șapte ani.

Pe 21 decembrie 2012, ANAF a emis acordul de principiu privind eșalonarea la plată a obligațiilor fiscale ale SRTv. Conform Memorandumului, din luna februarie 2013, TVR a început să achite datoriile fiscale, în cuantum de aproximativ 1 milion de euro/lună.

Prin Ordinul PDG nr. C/592/11.09.2012 a fost aprobat Proiectul planului de restructurare de personal în cadrul SRTv, întocmit de Comisia înființată prin ordin PDG nr. C/576/05.09.2012 și care a făcut obiectul procedurii de consultare cu partenerii de dialog social.

Procesul de restructurare a personalului din Televiziunea Română a început pe 5 noiembrie 2012, cu selecția salariaților pe criterii profesionale, iar, pe 1 februarie 2013, noua organigramă a SRTV a devenit operațională. Începând cu 1 martie 2013 au fost semnate deciziile individuale de concediere.

Pe 4 martie 2013, Claudiu Săftoiu, președintele-director general al TVR, a anunțat că a semnat deciziile de concediere pentru cei 627 de angajați care au fost disponibilizați în urma selecției personalului din televiziunea publică, aceștia urmând să primească, eșalonat, salarii compensatorii în cuantum de circa 2.750.000 de euro.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Ea este Florentina, tânăra de 21 de ani din Făgăraș care a sfârșit tragic. A...
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge și în România. Meteorologii avertizează că vin...
BREAKING NEWS | Elicopterul cu președintele Iranului în el s-ar fi prăbușit!
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Se schimbă CNP-urile. De ce va apărea numărul unic "70" în toate codurile numerice personale
"Te iubesc, sufletul meu". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant transmis de părinții...
Ea este Florentina Paula Alexandra, tânăra ucisă cu bestialitate de propriul iubit, într-un apartament din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Pentagon: Loviturile ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
Serviciu militar obligatoriu pentru FEMEI. Ar putea fi chemate în Armată
Scârbos sau delicios? Înghețată din lapte de porc, desert de succes în Olanda
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Crima din Sibiu! Tânărul de 24 de ani şi-a recunoscut fapta. Motivul pentru care şi-a...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Nikola Tesla a iubit o porumbiță. „Dintre toate lucrurile, cel mai mult îmi plăceau cărțile”
×