Twitter a pierdut 5 miliarde de dolari la bursă după ce i-a suspendat contul lui Donald Trump

Twitter a pierdut 5 miliarde de dolari la bursă după ce i-a suspendat contul lui Donald Trump
Twitter a pierdut 5 miliarde de dolari la bursă după ce i-a suspendat contul lui Donald Trump / Sursă Foto: Pixabay - Caracter Ilustrativ
Publicat: 11/01/2021, 22:31
Actualizat: 06/04/2021, 15:12

Acțiunile Twitter s-au depreciat considerabil luni, până la un maxim de 12% pe bursa de la New York, ceea ce reprezintă în jur de 5 miliarde de dolari din capitalizarea rețelei de microblogging, relatează Business Insider.

Suspendarea contului personal al lui Donald Trump

Scăderea valorii acțiunilor vine după ce Twitter a suspendat contul lui Donald Trump, unul dintre cele mai populare din cadrul rețelei, cu 88 de milioane de urmăritori.

Compania a justificat interzicerea prin faptul că președintele american a incitat la violență.

Twitter are 340 de milioane de conturi active și 186 de conturi monetizabile active zilnic, potrivit OmnicorAgency.com.

Aleksei Navalnîi critică Twitter după ce platforma i-a suspendat contul lui Donald Trump. „Eu primesc zilnic amenințări cu moartea și nu a fost blocat nimeni”

Disidentul rus Aleksei Navalnîi a criticat duminică decizia platformei Twitter de a-i bloca contul președintelui american în exercițiu, Donald Trump, după incidentele de miercuri de la Washington.

Navalnîi susține că decizia de a bloca permanent contul lui Trump va crea un precedent care va fi exploatat de dușmanii libertății de exprimare din întreaga lume, informează Digi24.

Într-o serie de postări pe Twitter, Navalnîi spune că blocarea contului liderului de la Casa Albă este „un act inacceptabil de cenzură”.

„Acest precedent va fi exploatat de duşmanii libertăţii de exprimare din întreaga lume. Şi în Rusia. De fiecare dată când trebuie să tacă pe cineva, ei vor spune: aceasta este doar o practică obişnuită, chiar Trump a fost blocat pe Twitter”, a scris Navalnîi.

El crede că decizia blocării lui Trump a fost luată pe baza emoțiilor și a preferințelor politice.

Navalnîi: Eu primesc zilnic amenințări cu moartea și Twitter nu a blocat pe nimeni

Totodată, opozantul rus susține că primește zilnic amenințări cu moartea pe Twitter, dar nimeni nu a fost blocat din acest motiv.

„Nu-mi spuneți că a fost blocat pentru că a încălcat regulile Twitter. Eu primesc zilnic amenințări cu moartea și Twitter nu a blocat pe nimeni pentru asta (nici nu cer acest lucru)”, a mai scris Navalnîi.

Criticul Kremlinului a spus că, deşi Twitter este o companie privată, „am văzut multe exemple în Rusia şi China de astfel de companii private devenind cei mai buni prieteni ai statului şi facilitatori atunci când vine vorba de cenzură”.