Twitter iese la atac. Trump și organizația Qanon, „condamnați” în online!

Twitter iese la atac. Trump și organizația Qanon, „condamnați” în online!
Twitter iese la atac. Trump și organizația Qanon, „condamnați” în online! / Sursa FOTO: https://media.snl.no
Publicat: 09/01/2021, 08:27

Compania Twitter a anunțat suspendarea permanentă a contului oficial al președintelui SUA! Invocând riscurile „incitării la violenţă” din partea lui Donald Trump, la două zile după ce protestul susținătorilor săi s-a transformat într-un asalt asupra clădirii Capitoliului, conducerea Twitter a decis să-l „condamne” în online pe liderul de la Casa Albă, închizându-i contul de social media.

Aceeași decizie a fost luată și în cazul tuturor conturilor care promovează conținut teoriile lansate de organizația QAnon!

Twitter îl acuză pe Trump de „incitare la violență”

După o analiză atentă a tweet-urilor recente de pe contul @realDonaldTrump şi a contextului acestora, am suspendat definitiv contul din cauza riscului de a continua incitarea la violenţă”, se arată într-o postare publică a companiei americane. Astfel, Twitter a trecut la treabă și deja a şters mai multe comentarii făcute de preşedintele republican, cel care continuă să conteste corectitudinea alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie.

Contul de Twitter al lui Donald Trump avea peste 88 de milioane de urmăritori la momentul în care a fost închis!

Twitter îi vânează pe adepții QAnon. Doar începutul?

Totodată, Twitter a anunţat că va suspenda permanent conturile care promovează conţinut QAnon. În același timp, au fost interziși pe platforma de social media promotori ai teoriilor conspiraţioniste precum Michael Flynn şi Sidney Powell. Flynn este un fost consilier de securitate naţională al preşedintelui Trump, iar Powell, renumit avocat american, a făcut parte din echipa de campanie a președintelui republican. Amândoi au promovat eforturile de a pune la îndoială înfrângerea lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din 2020.

Twitter l-a suspendat și pe Ron Watkins, administratorul site-ului de imagini compuse din panouri de mesaje 8kun, care serveşte efectiv ca bază pentru mişcarea conspiraţionistă QAnon. „Având în vedere potenţialul reînnoit de violenţă din preajma acestui tip de comportament în zilele următoare, vom suspenda permanent conturi care sunt dedicate exclusiv partajării conţinutului QAnon”, a anunţat Twitter.

Adepţii QAnon susţin o serie de teorii bazate pe postările anonime ale lui „Q”, un personaj misterios care susţine că deţine informaţii privilegiate din interiorul administraţiei Trump.