Uber acordă șoferilor din UE asigurări medicale și concedii parentale. Data de la care facilitățile vor intra și în România

Redactor:
Bianca Ciocotisan
Uber acordă șoferilor din UE asigurări medicale și concedii parentale. Data de la care facilitățile vor intra și în România
Uber va oferi șoferilor europeni accesul la acoperiri medicale și compensații pentru vătămări corporale

Noile facilități includ asigurări medicale, concediu parental și despăgubiri în caz de deces, pachetul de facilități urmând să se aplice atât șoferilor independenți de persoane, cât și partenerilor Uber Eats, unde se lucrează cu șoferi, curieri pe biciclete și scutere pentru livrarea mâncării. Uber a afirmat că anterior s-a concentrat prea mult asupra creșterii companiei și nu suficient de mult pe oamenii care au făcut această creștere posibilă. „Le spuneam mereu șoferilor noștri parteneri, însă nu am acționat întotdeauna în consecință”, a declarat directorul executiv al Uber, Dara Khosrowshahi, citată de BBC.

Reprezentanții Uber România au confirmat pentru MEDIAFAX că șoferii români vor beneficia gratuit de aceste utilități, prin parteneriatul cu Axa Asigurări, începând cu data de 1 iunie. La nivel european, măsura se va aplica „la peste 150.000 de parteneri independenți”.

Pentru a se încadra în asigurarea socială de sănătate „off-trip”, este necesar ca un partener al Uber să fi efectuat 150 de călătorii în ultimele opt săptămâni, în timp ce un partener de livrare pentru serviciul Uber Eats, trebuie să fi finalizat cel puțin 30 de livrări în ultimele opt săptămâni.

Inchide