Ucigașul din Cluj care le-a luat viețile mamei și bunicii lui ar fi trebuit să fie în închisoare din luna mai. Motivul absurd pentru care se afla în libertate

Ucigașul din Cluj care le-a luat viețile mamei și bunicii lui ar fi trebuit să fie în închisoare din luna mai. Motivul absurd pentru care se afla în libertate
Sursă Foto - Antena3.ro.
Publicat: 02/09/2022, 16:25
Actualizat: 02/09/2022, 16:26

Bărbatul în vârstă de 32 de ani, Al Shamali Omar Jamal, acuzat de o dublă crimă terifiantă, ar fi trebuit să fie închis încă din luna mai. El avea o condamnare într-un dosar mai vechi, pentru violență.

Crima care a îngrozit județul Cluj ar fi putut fi oprită, iar ucigașul celor două femei, respectiv, mama și bunica acestuia, ar fi trebuit să se afle în spatele gratiilor de luni bune.

Din nefericire, lucrul acesta nu s-a întâmplat. Motivul? Al Shamali Omar Jamal, bărbatul acuzat de dublă crimă a fost condamnat cu executare, la data de 11 mai a acestui an, la un an de închisoare din cauza violenței.

Acesta ar fi fost lăsat în libertate pentru că figura cu domiciliul în Italia, comunicările fiind trimise acolo, iar codul de procedură penală prevedea faptul că inculpatul este citat și primește sentința la adresa unde locuiește.

Individul s-a bucurat de libertate, deși locul lui era în închisoare. A continuat să își terorize propria mamă și pe bunica sa fără încetare, până când bietele femei și-au găsit sfârșitul în mâinile acestuia.

De asemenea, bărbatul are un cazier stufos și este și un cunoscut al cercurilor interlope din Timiș, iar de-alungul vremii a mai avut și alte condamnări pentru ultraj și bătăi.

Judecătoria Cluj a confirmat faptul că mandatul de executare nu a putut fi pus în aplicare din cauza procedurii greoaie.

„Până la acest moment nu s-a întors dovada de comunicare a hotărârii cu străinătatea, respectiv, cu Italia, pentru a se putea exercita calea de atac în termen procedural. Prin urmare, mandatul de executare nu a fost pus în aplicare”, spun anchetatorii.

Crima care a șocat o țară întreagă

Dublul asasinat a avut loc miercuri după-amiaza, pe 31 august, și a fost descoperit chiar de către fratele lui Jamal.

Acesta a sunat imediat la poliție, iar medicii și agenții de poliție au descoperit întreaga scenă de coșmar.

Ajunși la fața locului, polițiștii l-au arestat pe bărbatul considerat în în acest moment principalul suspect.

Dezbrăcat la bustul gol, fără nicio emoție și fără vreo remușcare, acesta ar fi fost drogat, susțin surse din cadrul anchetatorilor.

De altfel, ucigașul obișnuia să consume droguri și suferea și de tulburări psihice. Din această cauză, el ar fi fost în mai multe rânduri internat la Psihiatrie.

Crima din Baciu-Cluj i-a îngrozit pe vecinii victimelor.

Sub protecția anonimatului, aceștia spun că ucigașul era un bărbat agresiv, care obișnuia să se drogheze și să își amenințe vecinii din senin.

El s-ar fi lăudat vecinilor că nu i se poate întâmpla nimic, că polițiștii nu au nicio putere asupra sa și că poate face orice dorește în comuna Baciu.

Totodată, el se confrunta și cu probleme financiare, în mare măsură din cauza faptului că ar fi dat banii pe droguri.

Din această cauză, obișnuia să le ceară bani mamei și bunicii sale, iar atunci când era refuzat se înfuria și trecea la amenințări.

Bărbatul violent a apelat nu o dată, ci de mai multe ori la violență pentru a-și constrânge mama și bunica să îi dea bani, iar astfel de situații ar fi devenit tot mai dese.

Totul a culminat cu criza de furie de miercuri, când fără să se mai gândească ar fi luat cuțitul și le-ar fi lovit cu bestialitate pe cele două femei, potrivit ProTv.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase