Ucigașul japonezei este cercetat în continuare în arest

Ucigașul japonezei este cercetat în continuare în arest
Publicat: 25/09/2012, 16:28
Actualizat: 29/09/2018, 13:15

Curtea de Apel București a decis marți, definitiv, ca Vlad Nicolae să fie cercetat în continuare în stare de arest, în dosarul în care este acuzat de uciderea japonezei Yurika Masuno și a altor două femei, precum și de violarea altor persoane.

Vlad Nicolae a fost arestat preventiv în 19 septembrie, fiind acuzat de uciderea japonezei Yurika Masuno.

În 12 septembrie, procurorii au cerut prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă, solicitarea fiind admisă de Tribunalul București. Instanța a dispus astfel ca Vlad Nicolae să stea în arest până în 16 octombrie.

Decizia a fost contestată de Vlad Nicolae la Curtea de Apel București, care marți i-a respins recursul, astfel că acesta va fi cercetat în continuare în arest.

În 15 august, în jurul orei 20.30, Vlad Nicolae (26 de ani) a abordat-o pe japoneza Yurika Masuno, în vârstă de 20 de ani, în incinta Aeroportului „Henri Coandă” Otopeni-București, oferindu-și ajutorul pentru a-i găsi un taxi. Astfel, Vlad Nicolae a urcat împreună cu tânăra într-un taxi, cei doi coborând după parcurgerea unei distanțe scurte, într-o zonă în care drumul este mărginit, de ambele părți, de pădure. Vlad Nicolae și tânăra au fost observați în acel loc de către șoferul taxiului după aproximativ două minute, la marginea șoselei, însă pe celălalt sens de mers.

Două zile mai târziu, în 17 august, în locul respectiv a fost descoperit cadavrul studentei, acoperit cu frunze și prezentând urme de violență. La aproximativ 60-70 de metri distanță a fost descoperită valiza victimei.

Vlad Nicolae a fost arestat preventiv în 19 august, acesta negând în fața anchetatorilor că ar fi ucis-o pe japoneză.

Dosarul în cazul Vlad Nicolae este cercetat pentru uciderea japonezei a fost preluat de Secția de Urmărire Penală și Criminalistică din Parchetul instanței supreme. Anchetatorii au extins cercetările și au stabilit că Vlad Nicolae a omorât alte două femei, a violat și tâlhărit alte persoane.

Vlad Nicolae este acuzat de omor calificat, omor calificat și deosebit de grav, violare de domiciliu, viol, tâlhărie și lipsire de libertate în mod ilegal.

Procurorul general al României Codruța Kovesi, în urma unui control referitor la cauzele privindu-l pe asasinul studentei japoneze, a decis sesizarea Inspecției Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului de Interne, dar și a conducerii INML, pentru întârzierea expertizelor.

Totodată, șeful Parchetului Judecătoriei Buftea, Cătălin Paraschiv, a fost demis din 10 septembrie, întrucât nu a analizat o plângerea făcută de o victimă a lui Nicolae Vlad, în care arăta că se teme de acesta, însă procurorul de caz, Emanuel Wilhelm Dunca, nu a propus arestarea acuzatului.

Consiliul Superior al Magistraturii face controale de fond la Parchetul Tribunalului Ilfov și la Parchetul Judecătoriei Buftea, la solicitarea procurorului general, în urma deficiențelor constatate după verificările din dosarele lui Vlad Nicolae.

Șeful Poliției Ilfov, adjuncții acestuia și alți ofițeri din conducerea IPJ, precum și membri ai conducerii Secției Regionale de Poliție Transporturi București sunt cercetați prealabil, în urma anchetei Corpului de control al MAI, dispusă după uciderea japonezei Yurika Masuno.

De asemenea, un ofițer de poliție judiciară de la Poliția Otopeni este cercetat penal de procurorii Parchetului instanței supreme pentru că ar fi falsificat documente din dosarul în care Vlad Nicolae, ucigașul japonezei, era cercetat într-un caz de viol și violare de domiciliu, favorizându-l astfel pe acesta.

În noaptea de 19 spre 20 iulie, Vlad Nicolae a pătruns fără drept, prin spargerea unui geam, în locuința victimei P.S., în vârstă de 75 de ani, persoană imobilizată la pat, care locuia singură, în localitatea Balotești, județul Ilfov, iar prin exercitarea de violențe, a întreținut acte sexuale cu aceasta.

Procurorii îl acuză pe ofițerul de poliție judiciară Gică Ștefănache că a scris în procesul verbal de consemnare a unei declarații orale a părții vătămate P.S., document pe care ofițerul l-a întocmit și semnat, mențiuni necorespunzătoare realității. Totodată, în cuprinsul acestui proces-verbal, Gică Ștefănache a falsificat semnăturile de la rubricile „Martor asistent” și „Persoana audiată”, după care a folosit acest înscris fals pentru a fundamenta propunerea de neîncepere a urmăririi penale pe care a făcut-o în cauza amintită.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Noile reguli PENTRU ȘAORMA. Decizia care se pregătește chiar acum în Europa
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul